Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

2 Δημοσκοπήσεις: ΝΔ γύρω στο 30%, ΠΑΣΟΚ γύρω στο 20%, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ 10%+, ξεφουσκώνουν οι υπόλοιποι

Δεν είχαμε την πρόθεση να ασχοληθούμε με δημοσκοπήσεις μιας και δεν μιλάμε ποτέ χωρίς αποδείξεις... δεν μπορούμε όμως και να αφήσουμε τα παπαγαλάκια των ΑΕροψεκασμένων να διαδίδουν ότι η ΝΔ είναι στο 20-23% και οι ΑΕροψεκασμένοι είναι στο 10% και βάλε ανάλογα με το μέγεθος του ΑΕροψεκασμού... !!! Πάρτε λοιπόν 2 δημοσκοπήσεις που η μία παραδόθηκε σήμερα και η άλλη προχθές τη Δευτέρα και η Κυριακή είναι κοντά για να δούμε ποιος έχει δίκιο... εμείς ή η μαϊμού μεγάλη δυτική πρεσβεία που γράφουν οι ηλίθιοι....

Πρώτο κόμμα, στις εκλογές 2012 θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η Νέα Δημοκρατία, με τη διαφορά να παγιώνεται πάνω από 7% έως και 10%, ενώ δύσκολο είναι για την ώρα το σενάριο της αυτοδυναμίας (αυτοδυναμία μπορεί να υπάρξει και με 35% ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπούνε στη Βουλή).

Η ΝΔ έρχεται πρώτη και στις δύο δημοσκοπήσεις 30,3% ή 28,2% (μετά από αναγωγή των
αναποφάσιστων που είναι ακόμα πολλοί) που έγιναν τηλεφωνικά για τα δύο κόμματα (για τη ΝΔ τη δημοσκόπηση την έκανε εταιρία με 4 γράμματα ;)), με τις διαρροές προς τα κόμματα της ακροδεξιάς να έχουν περιοριστεί ενώ συνεχίζονται με σχετικά αμείωτη ένταση για το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να σταθεροποιείται περί του 20%, με τις δύο δημοσκοπήσεις να το φέρνουν στο 21,2% και στο 19,3% αντίστοιχα.

Στην τρίτη θέση δίνουν μάχη στήθος με στήθος το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά πάνω από 10%.

ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και ΑΕροψεκασμένοι εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή με ποσοστά γύρω στο 5% με ΔΗΜΑΡ και ΧΑ να εναλλάσσονται στην 5η θέση, με τη ΧΑ να έχει χάσει τη δυναμική που είχε την περασμένη εβδομάδα όταν πήγε από το 3% στο % και τους ΑΕροψεκασμένους σταθερά  κάτω από 5%!!! Να σημειωθεί ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας υπήρχαν και δημοσκοπήσεις που τους έδιναν να συναγωνίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ για την 3η θέση με ποσοστά γύρω το 10%! Προφανώς οι κολοτούμπες, ο εκνευρισμός, οι απειλές προς πολίτες, οι μηνύσεις σε όσους κάνουν κριτική και η επίσημη παραδοχή από τον Πάνο Καμμένο ότι δεν υπάρχουν θέσεις για τίποτα άλλο πέραν της Μέρκελ και των τοκογλύφων, καθώς τα υπόλοιπα δεν θεωρούνται σημαντικά, έδωσαν στον κόσμο να καταλάβει τη φούσκα της ΑΕρολογίας

Τέλος αμφίβολη είναι η παρουσία στη Βουλή της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δράσης, ενώ στο όριο φαίνεται ότι βρίσκονται οι Οικολόγοι και το ΛΑΟΣ μπαίνει οριακά στη Βουλή.
Αναλυτικά:




Εταιρία με 4 γράμματα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28,2%
ΠΑΣΟΚ 21,2%
ΚΚΕ 11%
ΣΥΡΙΖΑ 10,1%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,8%
ΔΗΜΑΡ 4,1%
ΛΑΟΣ 3,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,8%
ΔΗΣΥ 2,8%
ΔΡΑΣΗ 1,5%
ΚΟΙΝ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,1%

Εταιρία με 3 γράμματα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 30,3%
ΠΑΣΟΚ 19,3%
ΣΥΡΙΖΑ 11,2%
ΚΚΕ 10%
ΔΗΜΑΡ 5,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 4,7%
ΛΑΟΣ 4,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,5%
ΔΗΣΥ 2,4%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,6%
ΔΡΑΣΗ 1,2%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,3%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου