Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

17 Ioυνίου οι εκλογές-υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Πικραμένος


Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος, θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου, καθώς στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν υπήρξε συμφωνία για πολιτικό πρόσωπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργός Αμυνας ο κ. Φρ. Φραγκούλης, Οικονομικών ο κ. Τ. Γιαννίτσης, Εξωτερικών ο κ. Ι. Ζέπος, Προστασίας του Πολίτη ο κ. Λ. Οικονόμου, Εργασίας ο κ. Α. Ρουπακιώτης και Δικαιοσύνης ο κ. Χρ.  Γεραρής, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο κ. Γ. Σαββαΐδης.
H πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την οποία συμφώνησαν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας, ήταν να παραμείνει στη θέση του Πρωθυπουργού ο Λουκάς Παπαδήμος.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε αρχικά για υπηρεσιακό πρωθυπουργό το Γεράσιμο Αρσένη, αλλά στη συνέχεια συμφώνησε με πρόταση του κ. Παπούλια.
Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν στη λογική ότι “δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια” άρα δεν κατέθεσε συγκεκριμένη
πρόταση.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «φθηνή πολιτική συναλλαγή» την πρόταση του κ. Αλ. Τσίπρα να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γερ. Αρσένης κατά τη διάρκεια της άτυπης ενημέρωσης που έκανε στην Ιπποκράτους.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την κυρία Λούκα Κατσέλη και οι φήμες αναφέρουν ότι ενδέχεται να την τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.
Μάλιστα, σε μια ειρωνική αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι «φτάσαμε στο σημείο να αποτελεί ο Παπαδήμος την εναλλακτική λύση του Αρσένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου