Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Πουλάει τρέλα» τώρα και ο Ραγκούσης για το PSI και τα βάζει με τον ΓΑΠ



Αφού πρώτα ψήφισε τα πιο επαχθή μέτρα της Μεταπολίτευσης, αν δεν τα εισηγήθηκε κιόλας ως «νούμερο 2» της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Γ. Ραγκούσης παίζει τώρα το γνωστό παιχνίδι «ψηφίζω - δεν ψηφίζω», με αφορμή τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. «Αν δεν διασφαλίσουν πράγματι την οριστική λύση και παρατείνουν την αβεβαιότητα, τότε για μένα θα πρόκειται για συνέχιση του ίδιου ολέθριου λάθους και ειλικρινά επιφυλάσσομαι» είπε χθες, μιλώντας στην ιστοσελίδα in.gr. Μετά τον «αδιάβαστο» Μ. Χρυσοχοΐδη, κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για την εφαρμογή του Μνημονίου άσκησε επίσης και εκείνος.

Εντοπίζοντας την αιτία του προβλήματος στον φόβο της χρεοκοπίας και χαρακτηρίζοντας την ύφεση «αποτέλεσμα και όχι αιτία», ο Γ. Ραγκούσης επιφυλάχθηκε για το τι θα κάνει αν παραταθεί η
αβεβαιότητα, αντιτιθέμενος αίφνης σε μια λύση με «οποιοδήποτε τίμημα». Ακόμα και τώρα, ο Γ. Ραγκούσης αποδίδει την «εθνική συμφορά» στη διακυβέρνηση Καραμανλή, αλλά ψέγει και μέλη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, γιατί λειτούργησαν με τη λογική της «σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης», καθώς και όσους δεν «έπιασαν τον ταύρο από τα κέρατα» και υπέκυψαν σε «συντεχνίες»... Ειδικά για το Μνημόνιο, με αφορμή τη θέση του Κ. Σημίτη, άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο εφαρμογής του, «καρφώνοντας» ουσιαστικά τον Γ. Παπανδρέου και τους υπουργούς που έκαναν «ασκήσεις οικοδόμησης προσωπικού φιλολαϊκού προφίλ». Μιλώντας για «δύο πυλώνες» του Μνημονίου εξαρχής, τον δημοσιονομικό και τον διαρθρωτικό, υποστήριξε ότι «εφαρμόστηκε ο πιο “δυσάρεστος”, που αφορούσε το εισόδημα όλων των Ελλήνων, ενώ αυτός που έθιγε τις “μικρές ολιγαρχίες” έμεινε ανενεργός»...

Οι εσωκομματικές συγκρούσεις συνεχίστηκαν κατά τα λοιπά, με τον Απ. Κακλαμάνη να διαφωνεί χθες με τα περί «μακελειού» του Αν. Λοβέρδου, να ζητά η υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. να φτάσει στη Βουλή και να παραδέχεται ότι με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» οι πολιτικοί κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Την ίδια ώρα πάντως με νύχια και με δόντια προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να αποτρέψει την κοινοβουλευτική έρευνα για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ΄. και τις τυχόν ποινικές ευθύνες Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το μαγειρεμένο έλλειμμα. Ενδεικτικό του «τρόμου» που έχει κυριεύσει την Ιπποκράτους για το τι μπορεί να βγάλει στο φως μια τέτοια έρευνα είναι ότι ο «μακελάρης» Ανδρέας Λοβέρδος ξαναχτύπησε χθες με παρόμοιες, σε πιο ήπιο τόνο πάντως, δηλώσεις, σε άσχετη μάλιστα κοινοβουλευτική επιτροπή -για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων-, εμμένοντας πάντως στη θέση περί μακελειού, αν κάποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου