Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Στη Σούδα αεροσκάφη Ηλεκτρονικού Πολέμου των HΠΑ!!!


yellow-jackets-video

Στην αεροπορική βάση της Σούδας βρέθηκαν τα... "Κίτρινα Μπουφάν". Είναι η περίφημη Μοίρα VAQ-138, η εκστρατευτική Μοίρα Ηλεκτρονικής Επίθεσης του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, τα αεροσκάφη της οποίας αποτελούν μία από τις ισχυρότερες αιχμές του Ηλεκτρονικού Πολέμου της υπερδύναμης, για την ηλεκτρονική κυριαρχία της οπουδήποτε στον κόσμο οποιαδήποτε στιγμή..

Φυσικά διαθέτουν και οπλισμό- πυραύλους κλπ. Πρόκειται για 4 αεροσκάφη EA-18G Growler που έχουν ενταχθεί επιχειρησιακά στην Μοιρα από τα τέλη του 2009.Μέχρι πρόσφατα μοναδικό αεροσκάφος της Μοίρας ήταν το EA-6B.
Τα νέα αεροσκάφη είναι μια παραλλαγή του μαχητικού F/Α- 18Σούπερ Χορνέτ, «φορτωμένο» με
παρεμβολείς κλπ. Η Μοίρα με τα εκάστοτε εναέρια μέσα της έχει πάρει μέρος σε όλες τις μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και το παρατσούκλι της είναι »Κίτρινα Μπουφάν». Το δε μότο τους είναι «Τίποτα λιγότερο από το καλύτερο».
Η βάση τους είναι στην ευρύτερη περιοχή Ουάσιγκτον, αλλά επιχειρούν κυρίως από αεροπλανοφόρα ή προκεχωρημένες βάσεις. Στην Σούδα τα EA-18G Growler έκαναν τις προάλλες μια στάση μετα από παραμονή 6 μηνών στο Ιράκ - είναι άγνωστο το πού πάνε μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου