Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η ένταξη των F-35 στην τουρκική αεροπορία και η αλλαγή στα δεδομένα στο Αιγαίο

Σημαντική εξέλιξη η παραγγελία δύο F-35 από την τουρκική κυβέρνηση τα οποία θα ενταχθούν στην αεροπορία το 2015

Τα περιθώρια για την Ελλάδα και την αγορά νέου μαχητικού στενέυουν με την κυβέρνηση της Τουρκίας να παραγγέλνει από τις ΗΠΑ δύο F-35 τα οποία θα κοστίσουν 16 δις.δολλάρια και θα δωθούν το 2015.
Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα αφού πλέον η Τουρκία μέχρι το 2015 θα διαθέτει το υπερσύγχρονο μαχητικό 5ης γενιάς F-35 το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες,μεταξύ αυτών και η δυνατότητα να περνάει απαρατήρητο από τα ραντάρ.Αυτή η δυνατότητα του καθιστά τα ραντάρ που είναι τοποθετημένα στα νησιά του Αιγαίου άχρηστα,αφού λόγω αυτής της δυνατότητας τα F-35 θα είναι στην πρώτη γραμμή με στόχο την καταστροφή των ραντάρ και έπειτα θα ακολουθούν τα υπόλοιπα μαχητικά(F-16,F-4 κτλπ)για να πλήξουν τους στόχους τόσο σε έδαφος αλλά και σε αέρα.
Καμία όμως κίνηση δεν έχει γίνει απο την τωρινή ελληνική κυβέρνηση για την απόκτηση ενός νέου μαχητικού 5ης γενίας το οποίο θα αντιστάθμιζε την απόκτηση των F-35.

Το μαχητικό που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της Ελλάδας
Η μόνη λύση είναι το PAK FA T-50 της Ρωσίας,που διαθέτει τις ίδιες
ικανότητες με το F-35 ενώ υποστηρίζουν πως είναι καλύτερο σε κάποιους τομείς.
Μάλιστα το PAK FA T-50 το είχε προτείνει η Ρωσία στην ελληνική κυβέρνηση σε ιδιαίτερα καλή τιμή(καλύτερη από του F-35),όμως η αδιαφορία της οδήγησε την Ρωσία στο να σταματήσει την προώθηση του και να επικεντρωθεί στην εξαγωγή του στην Νότια Κορέα όπου έχει περισσότερες πιθανότητες,κάτι πολύ αρνητικό για την Ελλάδα.
Το Sukhoi PAK FA T-50 είναι stealth μαχητικό 5ης γενίας και είναι η καλύτερη απάντηση για το
F-35,το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μαχητικά 4ης γενίας που προωθεί η Γαλλία στην Ελλάδα,τα Rafale τα οποία ναι μεν είναι πολύ καλά μαχητικά αεροσκάφη και το απέδειξαν στον πόλεμο στην Λιβύη,αλλά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε εναέρια εμπλοκή το F-35,το οποίο λόγω της stealth ικανότητας του δεν μπορεί να ''κλειδωθεί''από το αντίπαλο μαχητικό,κάτι που δυσκολεύει πολύ τον χειριστή του αντίπαλου μαχητικού.
Με λίγα λόγια,κανένα μαχητικό 4ης γενίας δεν θα μπορέσει να υπερισχύσει σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπο με το F-35 και μόνο ένα αντίστοιχης τεχνολογίας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτήν την νέα απειλή με την οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι από το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου