Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ηφαίστειο το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Κόστα Ρίκα!



Για την Κόστα Ρίκα πέταξε χθες το πρωί ο Γ. Παπανδρέου με τη συνοδεία του στενού συνεργάτη του Ν. Ζιώγα, αφήνοντας πίσω του ένα διαλυμένο κόμμα να αναζητά αρχηγό και μια χώρα να ψάχνει διάσωση. Εκεί θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και δεν θα επιστρέψει πριν από την Τετάρτη. Εν τω μεταξύ με τα χρονοδιαγράμματα για υποψηφιότητες στις 11 και εκλογή αρχηγού στις 18 Μαρτίου να αμφισβητούνται ακόμα, ο Ευ. Βενιζέλος εξακολουθεί να ελπίζει σε μία μόνο υποψηφιότητα και εκλογή από άλλο σώμα, «φλερτάροντας» με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Μ. Χρυσοχοΐδη. Ο Αν. Λοβέρδος φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την ηγεσία κρατώντας πάντως κλειστά τα χαρτιά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιμένει προς το παρόν αλλά και συνομιλεί προνομιακά με τον υπουργό Υγείας, ενώ οι όποιες οργανώσεις λειτουργούν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να δεχτούν όσους θελήσουν να καταβάλουν 3 ευρώ για να ψηφίσουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος.

 Σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του χθες ο Π. Μπεγλίτης επανέλαβε ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θα είναι υποψήφιος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπογράφει καθημερινά πιστοποιητικά γι' αυτό. Μίλησε δε για ευρύτατη συμφωνία γύρω από τις εσωκομματικές διαδικασίες και έστειλε το μήνυμα ότι «δεν έχουμε τη δυνατότητα για μια πασαρέλα ονοματολογίας, ότι θα ήταν λάθος η αλλαγή του καταστατικού -που ζητούν πολλά στελέχη- και ότι «το ζόρι το δημιουργεί το καταστατικό» που απαιτεί 105 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου για κάθε υποψηφιότητα.

Να αλλάξει η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, για να υπάρχει η αίσθηση της επανεκκίνησης, ζήτησε ο Χ. Πρωτόπαπας, ενώ ότι δεν θα είναι υποψήφιος εκτίμησε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και η Λούκα Κατσέλη, η οποία προαλείφεται για υποψήφια να τον διαδεχτεί. Να ανακοινώσει τις προθέσεις του για τυχόν υποψηφιότητα «όταν επιστεί ο κατάλληλος χρόνος» επιφυλάχθηκε ο Χ. Καστανίδης, ο οποίος παραδέχτηκε πάντως ότι οι πληροφορίες που τον θέλουν υποψήφιο έχουν βάση...

Για διαδοχολογία, που έκανε πολύ κακό στη λειτουργία της κυβέρνησης, μίλησε ο Σ. Ξυνίδης ζητώντας οι υποψήφιοι να μην είναι υπουργοί και εκτιμώντας ότι οι διαδικασίες δεν έπρεπε να αρχίσουν ούτε τώρα. «Είμαστε σε άλλον πλανήτη;» αναρωτήθηκε για το ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είναι φθαρμένος και λέγοντας ότι το πιο πιθανό είναι να φύγει και εκείνος από την πολιτική με την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου