Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος έβαλε την αποκριάτικη μάσκα του... Τσε



Ο... Τσε Γκεβάρα ξύπνησε μέσα του και ο Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε το Σάββατο με την τρόικα, βγήκε στο βουνό!

Ο άνθρωπος που ως πρωθυπουργός τα έδωσε όλα στις δάνειες δυνάμεις, υπογράφοντας κάθε επιθυμία τους, προσπαθεί τώρα να πείσει τους πολίτες ότι έκανε και κάνει αντίσταση.

Αν και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για τα έργα και τις ημέρες του, το Σάββατο ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήταν που εμπόδισε στη Σύνοδο Κορυφής της 26 και της 27ης Οκτωβρίου να περάσει η απόφαση για τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα. Στην πρεμούρα του να πείσει το εναπομείναν εσωκομματικό ακροατήριό του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λησμόνησε ότι επί των ημερών
του, εκτός των άλλων, εγκαταστάθηκε στη χώρα μας ο Γερμανός «διοικητής» Χορστ Ράιχενμπαχ. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα έτριξε τα... δόντια στους τροϊκανούς ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος θα αντιταχθούν με κάθε τρόπο στην αθέτηση των συμφωνιών που ελήφθησαν τον Οκτώβριο.

Για να γίνει μάλιστα πιο πειστικός, χρησιμοποίησε όρους που εδώ και δύο χρόνια είχε λησμονήσει, λέγοντας ότι «η χώρα (εννοώντας την Ελλάδα) πρέπει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, την αξιοπρέπειά της και την ισότιμη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Ο τέως πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Π. Μπεγλίτη, δεν παρέλειψε στο πλαίσιο της στροφής του να τα βάλει και με τις τράπεζες, διαφωνώντας με την άποψη ότι «ιδιωτικοποιούμε τα κέρδη, κοινωνικοποιούμε τις ζημιές». Μάλιστα, αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά το PSI, τάχθηκε υπέρ των κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ισχυριζόμενος ότι «ο στόχος δεν είναι η δημιουργία ενός γραφειοκρατικού κρατικού τραπεζικού συστήματος, αλλά ενός σύγχρονου management υπό δημόσιο έλεγχο».

Ο κ. Παπανδρέου όσο αφορά το θέμα της κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού, αφού ως πρωθυπουργός έφθασε τους μισθούς όσο το επίδομα ανεργίας, θυμήθηκε ότι εκείνος ήταν που είχε συμβάλει το 2010 στην ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου και καλό θα ήταν να έχουν οι κοινωνικοί εταίροι τον πρώτο λόγο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Παπανδρέου περιορίστηκε στο να ταχθεί υπέρ του εξορθολογισμού του επικουρικού ασφαλιστικού συστήματος, ενώ άφησε ανοιχτό το θέμα μείωσής τους, λέγοντας ότι πρέπει «να περιοριστεί στο ελάχιστο το ενδεχόμενο απωλειών από τις επικουρικές συντάξεις».


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου