Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην επιστολή εφτά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, με την οποία ζητείται παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, για να δοθεί χρόνος στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματός τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κομματικό πάνω από το εθνικό. Αλλά και σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Αυτό αποκαλύπτει η επιστολή εφτά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης. Και αυτό αποτελεί μνημείο απύθμενου πολιτικού θράσους.
Απαιτούν ευθέως να καταστρατηγηθεί η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προταχθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να τους δοθεί χρόνος, έτσι ώστε να μη ναρκοθετηθεί –όπως οι ίδιοι λένε- το μέλλον του κόμματός τους.
Προτείνουν –για κομματικές και μόνον σκοπιμότητες- ανατροπή του πλαισίου, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου. Την ίδια  ώρα που έπρεπε να ασχολούνται με τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας, μεταφέρουν τα εσωκομματικά τους τερτίπια στην κυβέρνηση, υπονομεύοντας και την κυβέρνηση και τη χώρα.
Δείχνουν ξεκάθαρα ότι φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Η κατάρρευση, όμως, του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να μετατραπεί και σε κατάρρευση της χώρας.
Προφανώς, δεν ζουν και δεν αντιλαμβάνονται την σκληρή πραγματικότητα  στην οποία οδήγησαν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Δεν καταλαβαίνουν άραγε ότι, αθετώντας τις δεσμεύσεις τους, φουντώνουν ακόμη περισσότερο την οργή και το θυμό της κοινωνίας; Δεν τους απέμεινε ίχνος συνέπειας και σοβαρότητας;
Ας ξέρουν, τουλάχιστον, ότι η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει στις εσωκομματικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ να καθορίσουν το μέλλον της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου