Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Φτιάχνει (πάλι) τις βαλίτσες του ο Παπανδρέου!



Δυο χρόνια τώρα στο ΠΑΣΟΚ παίζεται το ίδιο σκηνικό. Από τη μια οι... αντάρτες του γλυκού νερού και από την άλλη ο περιοδεύων ανά την υφήλιο Γιώργος Παπανδρέου και οι κηπουροί του.

Εως χθες λοιπόν για άλλη μια φορά κάποιοι ήταν στα... κάγκελα και υπόσχονταν ότι θα ανατρέψουν τον κ. Παπανδρέου στη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προσεχή Πέμπτη. Ο ίδιος πάντως, ατάραχος σαν... Βούδας, φαίνεται για άλλη μια φορά έτοιμος να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να κάνει συστάσεις... υπευθυνότητας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Παρά τις προσπάθειες εκτόνωσης του εκρηκτικού κλίματος με συσκέψεις επί συσκέψεων του προέδρου χθες -συνάντησε τους κ. Βενιζέλο και Σαχινίδη, αλλά και τους κ. Φ. Πετσάλνικο, Β. Εξαρχο, Π. Ευθυμίου και Χρ. Πρωτόπαπα,παρουσία συνεργατών του στη Βουλή- το βενιζελικό κυρίως μπλοκ
φέρεται να πηγαίνει ακόμα πιο πέρα από την πρόταση Σκανδαλίδη. Δεν περιορίζονται κάποιοι στην εκλογή νέου προέδρου της Κ.Ο., αλλά τα θέλουν όλα για τον Ευ. Βενιζέλο, ζητώντας ακόμα και εκλογή προέδρου του κόμματος εδώ και τώρα από ένα μικρότερο σώμα, είτε πρόκειται για συνέδριο είτε Κ.Ο. του κόμματος. Αμετακίνητη στις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου εμφανίζεται έως τώρα η Ιπποκράτους, με τον Γ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίζει χθες σε σύσκεψη με κορυφαία στελέχη της «πράσινης» Κ.Ο. ότι «υπάρχει συμφωνία για τις εσωκομματικές διαδικασίες και δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω από αυτήν». Την ίδια ώρα όμως και ενώ κορυφαία στελέχη του επιρρίπτουν ευθύνες για την εικόνα της Κ.Ο. και ζητούν να είναι παρών -δημοσίως το ζήτησε ο Χρ. Πρωτόπαπας χθες-, ο ίδιος αναχωρεί και πάλι για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο του ΕΣΚ τη Δευτέρα, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να πετάει αμέσως μετά για Ισραήλ.

Χθες συνεχίστηκαν οι δηλώσεις για όλα τα... γούστα, που απλώς επιβεβαιώνουν ότι το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει αρχή και τέλος.

Εκλογή νέου προέδρου από συνέδριο τον Σεπτέμβριο ζήτησε χθες ο Σπ. Βούγιας, εκτιμώντας ότι όποιος δελφίνος εκλεγεί τώρα διάδοχος του Γ. Παπανδρέου θα αποτελέσει προσωρινή, μεταβατική λύση, ζητώντας πάντως τήρηση των διαδικασιών που αποφασίστηκαν εν είδει συμβιβασμού. «Ολα έπρεπε να είχαν τελειώσει πριν από τα Χριστούγεννα» είπε ο Μ. Παπαϊωάννου. «Κενό ηγεσίας» παρατήρησε ο Δ. Λιντζέρης, τασσόμενος υπέρ της πρότασης Σκανδαλίδη και ζητώντας «άμεσες λύσεις» με εκλογή νέου προέδρου της Κ.Ο. την Πέμπτη. Προέβλεψε δε ότι το θέμα θα τεθεί την Πέμπτη, αφού «έπρεπε χθες να είχαμε προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας». Οτι μπορεί να τεθεί θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου παραδέχτηκε ο Θ. Οικονόμου, διαφωνώντας πάντως, αφού μπορούσαν να θέσουν τις απόψεις τους στο Εθνικό Συμβούλιο, όταν προτίμησαν να «παίξουν σύστημα Ρεχάγκελ – άμυνα». Ο ίδιος χαρακτήρισε «απογοητευτικά» τα δημοσκοπικά ευρήματα και μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης.

Για κόμματα εξουσίας «που έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους» μίλησε ο Ηλ. Μόσιαλος, ζητώντας ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος. «Καινούργιο ηγέτη, που μπορεί να φτιάξει το όραμα» ζήτησε ο Δ. Καρύδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου