Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος τούς... γράφει όλους στα καινούργια του παπούτσια!



Αφού πρώτα κατέστρεψε τη χώρα αφήνοντάς τη στο χείλος του γκρεμού να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα ακόμα και για την παραμονή της στην ευρωζώνη, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις πολυήμερες διακοπές του στην Ευρώπη.

Μετά την επίσκεψή του από κοινού με τη σύζυγό του Αντα στο Λονδίνο, όπου σπουδάζει η κόρη τους Μαργαρίτα, για περίπου μία εβδομάδα, ο τέως πρωθυπουργός ταξίδεψε χθες στο Παρίσι. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα, βρέθηκε να βολτάρει στο Λούβρο όπου συνεχίζεται (ως την ερχόμενη εβδομάδα) η έκθεση για το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ άγνωστο παραμένει πότε ακριβώς θα
επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε βέβαια αν τις βόλτες στο Λονδίνο (όπου μεταξύ άλλων εθεάθη να αγοράζει από το κατάστημα «Harvey Nichols» απέναντι από τα «Harrods» στην περιοχή Knightsbridge παπούτσια Oliver Sweeney αξίας 200 ευρώ) και το Παρίσι τις καλύπτει το κόμμα του, ενώ στενοί συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι επιστρέφει απόψε ή το πολύ αύριο το πρωί. Κυκλοφόρησαν πάντως και φήμες ότι αύριο θα κάνει και ταξίδι-αστραπή στη Γερμανία, που καλύπτεται όμως από μυστήριο για το περιεχόμενό του.

Και αυτό γιατί έχει μπροστά του τις δύο κρίσιμες συνεδριάσεις οργάνων του κόμματός του, του Πολιτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Παρασκευής και του Εθνικού Συμβουλίου το Σάββατο και την Κυριακή. Αλλοι, πιο... υποψιασμένοι, πρόσθεταν με νόημα ότι μάλλον ο Παπανδρέου... χαλάρωσε, μια και κάτι φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει με τους περισσότερους δελφίνους.

Ακόμα και από το εξωτερικό πάντως, για τα μάτια του κόσμου και των «προεδρικών», που αγωνιούν για το μέλλον τους, συνέχισε να έχει συνεχή επικοινωνία με τους στενούς συνεργάτες του στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, είναι πλήρως ενημερωμένος για όλες τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο μεταξύ των επιμέρους ομάδων στο ΠΑΣΟΚ. Μακρόθεν άλλωστε έχει την πολυτέλεια να καταστρώσει πιο άνετα το δικό του σχέδιο και να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων. Εν τω μεταξύ το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που κλείστηκε για το πρωί του Σαββάτου -όπως λένε στενοί συνεργάτες του- δίνει την ευκαιρία στον κ. Παπανδρέου είτε να επιμηκύνει τις διακοπές του είτε να συναντήσει από κοντά πια τους κορυφαίους του κόμματός του, στην Αθήνα, για να παγώσει την έξοδό του από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου