Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Δυστυχής για όλα ο Μιχάλης Χυσοχοϊδης, εκτός από ένα !

Ένα μόνο πράγμα δίνει χαρά στον
Μ.Χρυσοχοϊδη
Ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ.  Χρυσοχοϊδης επιχειρεί να εμφανισθεί ως θύμα μίας καταστροφής την οποία ο ίδιος προκάλεσε. Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Ανάπτυξης (αλήθεια ποιας ανάπτυξης;) στη διάρκεια μίας ομιλίας, που θα πρέπει πλέον να διδάσκεται στις Σχολές Πολιτικών Επιστημών ως παράδειγμα προς αποφυγή, μας. εξομολογήθηκε ότι νιώθει:

-    Δυστυχής για τις επιπτώσεις του «Μνημονίου».
-    Δυστυχής για την κατάσταση που επικρατεί στη αγορά.
-    Δυστυχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες.
-    Δυστυχής για την ύφεση που ταλανίζει τη χώρα.
Για το μόνο ζήτημα που δήλωσε ευτυχής ήταν για την κατάργηση της Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης, επιτιθέμενος ταυτόχρονα εναντίον όσων αντέδρασαν στην απόφασή του! Έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους εργαζόμενους στο πρώην Υπουργείο ότι πληρώνονται ενώ δεν εργάζονται! Δηλαδή ο κ. Χρυσοχοίδης, αρχικά τους κατέστησε άεργους, στη συνέχεια πήρε από την υπηρεσία τους τις περισσότερες αρμοδιότητες και, αντί να τους αναθέσει πραγματική εργασία, προχτές τους θεώρησε αυτούς υπεύθυνους για την κατάσταση! 
Είναι φυσικά ο ίδιος υπουργός, μαζί με τους συναρμόδιους υφυπουργούς που διαβεβαίωναν την τοπική κοινωνία ότι η Γραμματεία Μακεδονίας «θα αποτελέσει τη βάση της αποκέντρωσης στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μετεξέλιξη της σε οργανισμό ουσιαστικής συμβολής στην Ανάπτυξη της περιοχής, δίνοντας έμφαση στην παρουσία του κράτους στην καθημερινότητα του πολίτη, στους ελέγχους της ποιότητας των προϊόντων της αγοράς και στην καταστολή της αισχροκέρδειας και του παρεμπορίου». (Εκδήλωση με θέμα «Ιμάντες κίνησης που θέτουν τη Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της νέας αντίληψης για την ανάπτυξη», Θεσσαλονίκη 11/1/2011, με τη συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού και του υπουργού «Ανάπτυξης»).
Μετά από όλα αυτά εμείς, οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, αισθανόμαστε δυστυχείς που η Πατρίδα μας, σε τόσο δύσκολους καιρούς, έχει υπουργούς με τέτοια καταστροφική δράση.
Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα επανασυστήσει το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Δεν επιδιώκουμε να διασώσουμε έναν διακοσμητικό φορέα, ικανό μόνο να εκπροσωπείται σε εορτασμούς και πανηγύρια, όπως τον κατέστησε το ΠΑΣΟΚ. αλλά για να αποκτήσει η Μακεδονία και η Θράκη ένα σοβαρό εργαλείο που θα υποβοηθά την ανάπτυξη, με σοβαρές αρμοδιότητες στη λογική της Αποκέντρωσης του κράτους. 
Η τακτική της υποχρέωσης των Βορειοελλαδιτών να συνωστίζονται στους διαδρόμους των κάθε λογής υπουργικών παραγόντων για κάθε αίτημα ή ζήτημά τους, που γνήσια υπηρέτησε και υπηρετεί το «Σύστημα ΠΑΣΟΚ», θα ανατραπεί από την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.  


ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου