Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Δυο «τσάροι» ζητούν θέση στον «ήλιο» του Επικρατείας

Δυο «τσάροι» ζητούν θέση στον «ήλιο» του Επικρατείας
Η λαϊκή οργή, λόγω της λήψης των επώδυνων μέτρων στο πλαίσιο του μνημονίου, έχει κάνει πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν χάσει τον «ύπνο» τους.
Οι βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, είναι πολύ πιθανό να «αφανίσουν» το μισό υπουργικό συμβούλιο.

Έτσι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναζητούν τη «θαλπωρή» του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ελπίζοντας βέβαια το κυβερνών κόμμα να μην «συντριβεί» στην κάλπη.   

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που πρωτοστάτησε στην επιβολή των άδικων και σκληρών μέτρων σε βάρος των ελλήνων πολιτών, είναι αυτό που αναμένεται να πληρώσει τον λογαριασμό του μνημονίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ «κλείνουν» δυο «τσάροι», ο πρώην και ο νυν.

Οι φόβοι του νυν «τσάρου» και το κρίσιμο ραντεβούΤον «καυτό» μήνα του Ιουνίου του 2011, κατά το κρίσιμο τετ-α-τετ  με τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πέραν της αντιπροεδρίας  ζήτησε και εξασφάλισε μια θέση, και μάλιστα την πρώτη, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Φοβούμενος ότι, η λήψη των επαχθών μέτρων θα μπορούσε να τον οδηγήσει εκτός Βουλής αλλά και η παρουσία του ισχυρού αντιπάλου του στη Θεσσαλονίκη Χάρη Καστανίδη, έθεσαν τον κ. Βενιζέλο σε «συναγερμό».     

Εξάλλου ο κ. Καστανίδης έχει αυτή την περίοδο το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι, βρίσκεται εκτός κυβέρνησης ενώ έχει μεγάλα ερείσματα στο εκλογικό σώμα των Ποντίων.

Συνέδεσε το όνομά του με το μνημόνιο
 
Μια θέση στον «ήλιο» του Επικρατείας ζητεί και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που μαζί με τον πρωθυπουργό έχει συνδέσει το όνομά του, όσο κανείς άλλος με το μνημόνιο.

Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τύπου, ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει αποκλείσει την εκ νέου εκλογική του κάθοδο στην Κοζάνη ενώ διαπιστώνει ότι, δεν τον «χωρά ο τόπος» στην Αττική.

Αν και δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα διεκδικήσει μια θέση στο Επικρατείας, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του και στην επόμενη Βουλή. 

Εξάλλου μπορεί να ελπίζει  στο γεγονός ότι, δεν έχει συμπεριληφθεί στο παρελθόν στην εν λόγω λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου