Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Επίθεση Μιχελάκη σε Παπακωνσταντίνου και Χρυσοχοΐδη

Επίθεση Μιχελάκη σε Παπακωνσταντίνου και Χρυσοχοΐδη
Επίθεση στους υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή σημερινές δηλώσεις τους. Για τον μεν κ. Παπακωνσταντίνου λέει ότι "εμφανίζεται αμετανόητος για όσα διέπραξαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου" και υποστηρίζει: "Ενώ όλες οι εκτιμήσεις τους διαψεύστηκαν, ενώ οι ίδιοι ομολογούν πως ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν, ενώ επιβεβαιώνεται πως ήταν λάθος η συνταγή που ακολούθησαν, ο ίδιος επιμένει στο λάθος. Και περιορίζεται σε υπονοούμενα για την αναποτελεσματικότητα συναδέλφων του".

Τον δε κ. Χρυσοχοΐδη τον κατηγορεί ότι ήταν "συμμέτοχος σε όλες τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου και συνυπεύθυνος για την αναποτελεσματικότητά της, ομολογεί ευθέως ότι οι πολιτικές τους οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρευσε κάτω από το βάρος της αποτυχίας της, αλλά αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του, επικρίνοντας άλλους. Οι πολίτες βλέπουν, ακούν και κρίνουν».Επίθεση, όμως, εξαπέλυσε και για την κατάργηση των Γενικών Γραμματειών Μακεδονίας Θράκης και Νησιωτικής Πολιτικής, καλώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να "να προσέχουν τα μηνύματα που στέλνουν προς τα έξω και να σεβαστούν τους εθνικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους, που επιβάλλουν την άμεση εγκατάλειψη των συγκεκριμένων προθέσεών τους».

Κάνοντας αναδρομή ο κ. Μιχελάκης λέει ότι ο κ. Παπανδρέου, περιφρονώντας σοβαρούς, ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους, προχώρησε στην κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας -Θράκης, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σήμερα, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας -Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Μιχελάκης αναγνωρίζει ότι η εξυγίανση και η αναδόμηση του σπάταλου κράτους είναι επιτακτικά αναγκαίες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, ωστόσο προσθέτει: "Εάν όμως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στους θεσμούς που αφορούν τη Μακεδονία και το Αιγαίο, τότε το πρόβλημα είναι οι ίδιοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου