Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Σύστημα υγείας με δεκανίκια!



Την αναστολή λειτουργίας του νέου φορέα παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ώστε «να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν γιατρούς και ασθενείς» και να ενημερωθούν οι πολίτες ζήτησαν χθες οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης και πρόεδροι άλλων ιατρικών συλλόγων, εξέφρασαν για ακόμα μια φορά τη διαφωνία τους για το ύψος των αμοιβών που έχουν καθοριστεί και επέμειναν στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αμοιβές που θα καθορίζονται κατά περίπτωση.

«Οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας καλούν 9.500.000 ασφαλισμένους να εξυπηρετηθούν από μερικές εκατοντάδες γιατρούς, τους οποίους ευελπιστούν ότι θα πείσουν να υπογράψουν τις συμβάσεις της ντροπής. Το εγχείρημα της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται στον
αέρα. Επικρατεί πλήρης σύγχυση, καθώς τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι γιατροί δεν έχουν έως τώρα καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του νέου φορέα» είπε ο κ. Πατούλης.

Οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων ζήτησαν να δοθεί σε όλους τους γιατρούς το δικαίωμα συνταγογράφησης, ανεξαρτήτως αν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, αίτημα που από την πλευρά του υπουργείου Υγείας λέγεται ότι θα ικανοποιηθεί εντός των ερχόμενων ημερών. Χθες ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης δήλωσε ότι το υπουργείο ετοιμάζει προκήρυξη για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ άλλοι 5.000-6.000 γιατροί, εξαγγελία που έρχεται πάντως σε αντίθεση με τις επιταγές της τρόικας, η οποία απαιτεί μείωση τόσο του αριθμού των συμβεβλημένων με τον νέο φορέα γιατρών όσο και των αμοιβών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου