Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κορυφώνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας από τον Λουκά Παπαδήμο

Με δυναμίτη «ψαρεύει» στην ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, δημιουργώντας κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Στη μακροπολιτική της εντάσσει τα σενάρια χρεοκοπίας, συντεταγμένης και μη, της επιστροφής στη δραχμή, ενώ στη μικροπολιτική της επενδύει στα σενάρια της νομοθετικής ρύθμισης για το κόψιμο μισθών και δώρων. Στην τακτική του ζεστού κρύου που εφαρμόζουν στους πολίτες, τη μια μέρα φουντώνουν τα άγρια μέτρα και την επομένη επιχειρούν να τα μαζέψουν, μια και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να περάσουν ούτε από την κοινωνία και τους συνδικαλιστές αλλά ούτε και από την πλειοψηφία των βουλευτών τέτοιες σκέψεις και θέσεις.

Οσα ακολούθησαν μετά τις δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμου στη βεγγέρα του με τους δημοσιογράφους και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν από τα κόμματα οδήγησαν από χθες το
Μαξίμου να ξεκινήσει το «μάζεμα» για να προετοιμάσει την κοινωνία για το Plan Β, που σημαίνει... κατάψυξη σε μια σειρά απολαβών των εργαζομένων και στον ιδιωτικό τομέα.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισαν ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία νομοθετική ρύθμιση που θα περιέχει όσα διαρρέουν, επισημαίνοντας ότι δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να βάζουν εκβιαστικά διλήμματα. O γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. χαρακτήρισε τον Λουκά Παπαδήμο τροχονόμο της τρόικας, λέγοντας ότι με τις θέσεις του δυναμιτίζει τον διάλογο.

Παράλληλα, στη Συγγρού εκτιμούν ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν από το Πάσχα. Σήμερα εξάλλου λήγει ένα ακόμη από τα... τελεσίγραφα που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για συνάντηση των πολιτικών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, υπό την προεδρία του διορισμένου πρωθυπουργού, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αποχωρήσει.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αντιδημοκρατική εκτροπή και «μαϊμού» διαπραγμάτευση όσα γίνονται με τους εταίρους-πιστωτές και κατηγόρησε τον κ. Παπαδήμο ότι λειτουργεί απλά ως κομιστής των πιστωτών της χώρας.

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, έχοντας μπροστά τους τον εφιάλτη των εκλογών, επιχειρούν τώρα να διαχωρίσουν τις προσωπικές τους ευθύνες.
Πρώτος έσυρε τον χορό της απόστασης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που ισχυρίστηκε ότι «είναι οριακή και σπάνια μια ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση για τα εργασιακά».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει αν έρθει στη Βουλή πρόταση για μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πέτρος Ευθυμίου επισήμανε, από τη μια, ότι δεν μπορεί να τεθεί υπό συζήτηση η αλλαγή της Συλλογικής Σύμβασης και, από την άλλη, μίλησε για «διαπραγμάτευση» (όρος που όσο ήταν ο κ. Παπανδρέου πρωθυπουργός ήταν απαγορευτικός για το ΠΑΣΟΚ) της νέας δανειακής σύμβασης και βγήκε... αντιμνημονιακός, λέγοντας ότι το πρώτο Μνημόνιο έπασχε σε καίρια σημεία. Οσο για τη βουλευτή Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη, ανακαλύπτει... προδότες σε όσους δεν στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, έχοντας στην ατζέντα ζητήματα ανάπτυξης, αλλά παραμένει ερωτηματικό ποια επεισόδια θα εξελιχθούν πάλι.

Χθες ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με την ΚΕΔΕ και δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθούν τελικά τα 450.000.000 ευρώ που προβλέπονται από τον νόμο και τα οποία κακώς δεν είχαν περιληφθεί στον φετινό προϋπολογισμό για την Αυτοδιοίκηση.


Νίκος Ελεθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου