Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Άρχισε η σύγκρουση Βενιζέλου - «πράσινης» τρόικας στο ΠΑΣΟΚ


benizelos-vouli-xeria1_copy


«Η τελική, η καθοριστική ζημιά δεν είχε γίνει μέχρι τον Ιούλιο του 2011. Μέχρι τότε η Ελλάδα προλάβαινε, η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορούσε, το ΠΑΣΟΚ άντεχε».

Η φράση αυτή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση στη συνέντευξή του στο in.gr αποτελεί και την πρώτη ευθεία βολή κατά του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος ανέλαβε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τον Ιούνιο, καθώς ο κ. Ραγκούσης υπαινίσσεται ευθέως ότι η επικράτηση της γραμμής Βενιζέλου στην κυβέρνηση, προκάλεσε την αποτυχία.

Η επίθεση αυτή κατά του Ευ. Βενιζέλου αποτελεί πρόθεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στη σύγκρουση ανάμεσα στη τρόικα του ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο.

Δείχνει πως η τρόικα του ΠΑΣΟΚ (Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης) θα «χτυπήσει»
τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών στην πορεία προς την εσωκομματική αναμέτρηση, με τα ίδια του τα όπλα.

Και θα επιχειρήσει να «χρεώσει» στον κ. Βενιζέλο την αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου, διαχωρίζοντας την περίοδο της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου και της δεύτερης, στην οποία συμμετείχε ως υπουργός οικονομικών και βασικός διαπραγματευτής με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος.

Και έτσι να απαντήσει στη στρατηγική του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών ο οποίος έχει επενδύσει στην κυβερνητική του θητεία και τις υπογραφές του στην ολοκλήρωση του PSI και στη νέα δανειακή σύμβαση προκειμένου -εφόσον ολοκληρωθούν- να επιστρέψει ενισχυμένος και να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο κ. Ραγκούσης ψέγει ευθέως μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και μεγάλο μέρος των συνδικάτων ότι λειτούργησαν με τη λογική που ο ίδιος ονομάζει «σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης» με το δόγμα «άλλα λέω, άλλα εννοώ και άλλα εντέλει πράττω».

Και σε αυτοκριτικούς τόνους, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας συντάσσεται με την κριτική που άσκησε χθες από το Βερολίνο ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εναντίον του Μνημονίου λέγοντας πως «εφαρμόστηκε ο ένας πυλώνας και εγκαταλείφθηκε ο άλλος, δηλαδή «εφαρμόστηκε ο πιο δυσάρεστος που αφορούσε το εισόδημα όλων των Ελλήνων ενώ αυτός που έθιγε τις ‘μικρές ολιγαρχίες' έμεινε ανενεργός».
Πηγή:  troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου