Mε το όπλο την απειλή διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, μπαίνουν ο ένας μετά τον άλλο βουλευτές του κόμματος, στη εσωκομματική μάχη και βάλλουν κατά του κ. Γιώργου Παπανδρέου, μια εβδομάδα πριν από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.
Σήμερα προστέθηκε στον κατάλογο η βουλευτής του κόμματος κ. Σούλα Μερεντίτη, η οποία μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, προειδοποίησε πως αν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εμμείνει στις θέσεις του και δεν υπάρξει αντίδραση στο επικείμενο Συμβούλιο, τότε το κόμμα θα πάει σε διάλυση.
Η κ. Μερεντίτη χαρακτήρισε καταστροφική την πολιτική Παπανδρέου τη διετία διακυβέρνησης της χώρας, και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προσωπικά στον ίδιο αλλά και στο άρθρο του αδελφού του Νίκου, λέγοντας πως «τολμούν κάποιοι να μας αποκαλούν ραγιάδες και την ίδια ώρα να προβάλουν τον εαυτό τους ως φεουδάρχες».

Χοντραίνει ο πράσινος πόλεμος… «Αυτοκρατορίες», «Φέουδα», «<πριγκιπάτα», «καπεταναίοι» τέως « προύχοντες»  άλλων  καπετανάτων, «υπαστιστές»  πρώην που θέλουν να επιστρέψουν,   κοκ έχουν βγεί στο  κουρμπέτι…Βεβαίως υπάρχουν και αλλαγές στρατοπέδων….Κάτι σαν τον Πόλεμο των  Ρόδων …

Σημείωση:  Ο  Πόλεμος των (δυο) Ρόδων ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στην Αγγλία για τη διαδοχή στο θρόνο από το 1455 μέχρι το 1485. Πήρε το όνομά του από τα εμβλήματα των δυο αντιμαχόμενων Οίκων, το λευκό ρόδο του Οίκου της Υόρκης και το κόκκινο ρόδο του Οίκου των Λάνκαστερ.