Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη μήνυμα του υπουργού Άμυνας της Συρίας στα ρωσικά πλοία!


armada-rusia

Ο σύρος υπουργός Άμυνας στρατηγός Νταούντ Ράτζχα επισκέφθηκε χθες Κυριακή στολίσκο ρωσικών πολεμικών πλοίων στη ναυτική βάση της πόλης Ταρτούς, τη μόνη που διαθέτει η Ρωσία στη Μεσόγειο, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana. Σε ομιλία του ο υπουργός εξήρε την "έντιμη και σταθερή θέση της Ρωσίας στο πλευρό της Συρίας, που είναι αντιμέτωπη με μια συνωμοσία", πρόσθεσε το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Ο στρατηγός Ράτζχα υπογράμμισε "τις ιστορικές συρο-ρωσικές σχέσεις που βασίζονται στη συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό, και το ρόλο τους στην ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο σύρος υπουργός έγινε δεκτός στο αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνετσόφ όπου ενημερώθηκε για τη "φύση της αποστολής και του οπλοστασίου επί του πλοίου".
Η επίσκεψη των ρωσικών φρεγατών στη βάση της Ταρτούς δείχνει το ενδιαφέρον της Ρωσίας για "την επιστροφή στην καθημερινή ζωή στη Συρία μέσω της συνειδητοποίησης των προσδοκιών του συριακού λαού για τη δημοκρατία και για μια καλύτερη ζωή", δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Δαμασκό.
Ο στολίσκος των ρωσικών φρεγατών βρίσκεται για αρκετές ημέρες στη ναυτική βάση της Ταρτούς στη Συρία για ανεφοδιασμό.
Η Ρωσία αποδείχτηκε πιστός σύμμαχος της Δαμασκού και μετά την έναρξη, στα μέσα Μαρτίου, της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Η Μόσχα απέρριψε επανειλημμένα κάθε ξένη ανάμιξη στη συριακή κρίση και τον Οκτώβριο άσκησε βέτο σε ένα σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή εμπάργκο στις παραδόσεις όπλων στη Συρία, των οποίων η Ρωσία είναι ο βασικός προμηθευτής ήδη από τη σοβιετική εποχή.


πηγή: onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου