Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

«Κάλπες τέλη Μαρτίου»



«Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας σε τίποτε δεν θα μοιάζουν με αυτές που έχουν γίνει από το 1975 ως το 2009. Το διακύβευμα δεν είναι να κερδίσουμε τους πολίτες υφαρπάζοντας την ψήφο τους αλλά πώς θα τους έχουμε δίπλα μας την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε και εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας. Στο να εμπνεύσουμε στους πολίτες την πίστη». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έδειξε όχι μόνο την πορεία προς τις εκλογές, αλλά κυρίως το πλαίσιο του πολιτικού λόγου της Ν.Δ., που δεν θα πρέπει να χαϊδεύει αυτιά από τη μια αλλά ούτε και να καθίζει τους πολίτες στο σκαμνί για λάθη και παραλείψεις χρόνων, για τα οποία άλλοι ευθύνονται.

Οπως επισήμαναν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ., που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά, ο λαός μας έχει δείξει ωριμότητα και έχει βάλει κάτι παραπάνω από πλάτη. Αρα οφείλουμε όλοι να τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ειλικρίνεια και κυρίως χωρίς ακραίες τοποθετήσεις.

 Από την άλλη, ενώ σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην εισήγησή του οριοθέτησε τον χρόνο των εκλογών τοποθετώντας τον στα τέλη Μαρτίου, αλλά δεν στάθηκε μόνο σε αυτό. Ανοιξε και τα χαρτιά του σε μια σειρά «καυτών» ζητημάτων που αναμένεται να τεθούν στο υπουργικό. Για το θέμα των συντάξεων ξεκαθάρισε: «Δεν πρέπει να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις· ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων. Εμείς έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε ειδικά τις χαμηλές συντάξεις. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε νέο πετσόκομμα συντάξεων. Αμεσα μπορούμε να βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα».

Για το θέμα της απελευθέρωσης των φορτηγών υποστήριξε ότι «έχει ήδη ψηφιστεί ένας νόμος εδώ και ενάμιση χρόνο. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να συντομευτεί η εφαρμογή του, αρκεί να εφαρμοστούν οι σωστές προϋποθέσεις που τότε είχαν θεσπιστεί. Αλλιώς απλά θα διαλυθεί ένας ακόμη κλάδος της οικονομίας. Δεν θα απελευθερωθεί. Και θα παραδοθεί σε εταιρίες από τρίτες χώρες και όχι μόνο της Ε.Ε. - πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη».

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να ανοίγει ζητήματα που δεν εμπλέκονται άμεσα με τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αυτά θα είναι δουλειά της επόμενης κυβέρνησης. Θα τα διαπραγματευτεί, θα τα αλλάξει, θα τα τροποποιήσει.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προειδοποίησε, τέλος, όσους επιχειρούν καθυστερήσεις και σκοπεύουν μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης να κωλυσιεργούν ότι θα τον βρουν απέναντι.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου