Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΝΔ: Πρόταση για την κατοχύρωση εκλογικού δικαιώματος στους απόδημους


«Εθνική υποχρέωση», χαρακτηρίζει η ΝΔ τη νομοθετική κατοχύρωση του εκλογικού δικαιώματός, από τους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, ανακοινώνοντας τη διάθεσή της να καταρτίσει άμεσα σχετική πρόταση νόμου.
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές του κόμματος, θεωρούν εθνικά επιβεβλημένη την ενίσχυση των δεσμών της Πατρίδας μας με τους Απόδημους Έλληνες και..... -κατ’ επέκταση– τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματός τους να μετέχουν στις εθνικές εκλογές. Για το σκοπό αυτό, η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει πρόταση νόμου –την οποία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή– για τη ρύθμιση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό», σημειώνει με δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας πως ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία είχε αναλάβει η ΝΔ και στο παρελθόν, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε και συζητήθηκε στις αρχές του 2009, αλλά προσέκρουσε στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.
«Εκφράζουμε την ελπίδα η ηγεσία και οι βουλευτές του να αλλάξουν, έστω και τώρα, τη θέση και τη στάση τους. Είναι εθνική υποχρέωση», καταλήγει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου