Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Πρώτα τα χρέη και μετά οι άνθρωποι» λένε οι δανειστές

Την πρωτοφανούς αγριότητας αντικοινωνική απαίτηση τα φορολογικά έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου να πηγαίνουν απευθείας στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και ό,τι περισσεύει να διατίθεται για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες περιλαμβάνει το έγγραφο-βόμβα για την τοποθέτηση της Ελλάδας υπό την κηδεμονία των δανειστών.

«Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί νομικά ότι θα δίδει απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του μελλοντικού της χρέους» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο. «Η δέσμευση αυτή πρέπει να υιοθετηθεί νομοθετικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο». Και υπογραμμίζεται στο ίδιο έγγραφο: «Τα
κρατικά έσοδα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά πρώτο και κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μόνο πιθανά υπόλοιπα εσόδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση πρωτογενών δαπανών».

Μάλιστα, στο έγγραφο σημειώνεται ότι με τους παραπάνω όρους η Ελλάδα δεν θα μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με στάση πληρωμών. Και αυτό διότι, αν δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των δανειστών, οι οποίοι θα απαιτούν όρους προκειμένου να εκταμιεύσουν κάποια δόση ή μη λήψη της δόσης, θα αφαιρείται το σχετικό ποσό από τη λειτουργία του ελληνικού κράτους και όχι από τους πιστωτές. Ετσι, όταν δεν θα καταβάλεται κάποια δόση, δεν θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, ενώ με τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου θα πληρώνονται κανονικά οι λήξεις ομολόγων και οι τόκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου