Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Καταφύγια για τους άστεγους!

Συναγερμός έχει σημάνει σε δήμους όλης της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας, μετά και τον θάνατο, πριν από λίγες ημέρες, ενός 62χρονου αστέγου σε πλατεία των Χανίων. Χθες ο Δήμος Αθηναίων μοίραζε ως αργά το βράδυ κουβέρτες και υπνόσακους στο Κέντρο Σίτισης και κράτησε ανοιχτό το κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ, για να κοιμηθούν εκεί οι άστεγοι που δεν πρόλαβαν να πάρουν ρούχα και παπλώματα από το...
προσωπικό του Ιδρύματος Αστέγων.
«Δυστυχώς δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των αστέγων της Αθήνας» δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της πρωτεύουσας να προσφέρουν κλινοσκεπάσματα και ζεστά ρούχα. Οσοι εντοπίσουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα του ΚΥΑΔΑ, 2105246515 και 2105239465.Στη Θεσσαλονίκη, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης συζητάει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τη διοργάνωση γευμάτων για τους αστέγους στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος κάθε Κυριακή, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και Τράπεζα Ρούχων και Τροφίμων. Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο δήμος πρόσφερε και χθες προσωρινή φιλοξενία σε αστέγους στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της πόλης, ενώ στα Χανιά οι άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο στο Δημοτικό Γηροκομείο και στην Παλιά Ηλεκτρική.
Κινητικότητα για την προστασία των αστέγων υπάρχει τις τελευταίες ώρες και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως στα Τρίκαλα, όπου ο δήμος έχει καταγράψει ως τώρα 50 αστέγους και... εν δυνάμει αστέγους και αναζητά χώρους για τη στήριξη όσων μένουν ή πρόκειται να μείνουν στον δρόμο, λόγω χρεών, το προσεχές χρονικό διάστημα.
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου