Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πολιτικά εκτεθειμένος με Παπαχατζή ο Βενιζέλος

Την εποχή που ο κ. Βενιζέλος διαδήλωνε κατά της κυβέρνησης ΝΔ
Ως γνωστόν ο κ. Βενιζέλος είναι καλός στα λόγια και με τη δεινότητά του αυτή έχει καταφέρει να τουμπάρει κόσμο. Επίσης, με το να μιλά συνεχώς χωρίς να λέει τίποτε έχει καταφέρει να κοιμίσει τον κόσμο ουκ ολίγες φορές.
Έτσι, λοιπόν, τη δεινότητά του επιστράτευσε και στη Βουλή προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη σύλληψη του φερόμενου ως εμπλεκόμενου στη μαφία του Βορρά, του επικεφαλής του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, Χ. Παπαχατζή.
Αφού προσπάθησε να βάλει στην ίδια ζυγαριά τη σύλληψη του πολιτικού του φίλου, Παπαχατζή με αυτή του φίλου του Βελόπουλου και του δημοσιογράφου, Γ. Φερέτη, στη συνέχεια… ξαμόλησε τους ανθρώπους του για να πείσουν εφημερίδες και κανάλια ότι ναι με τον γνώριζε τον Παπαχατζή αλλά όχι ότι ήταν και κομματάρχης του.
Η ουσία είναι ότι η συμπρωτεύουσα βοά για τις στενές σχέσεις που είχε ο Παπαχατζής με το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Λένε λοιπόν ότι ο κάποτε επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ εφοριακών στην πόλη, γνώριζε πολλά πρόσωπα και πράγματα στο ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης. Λένε επίσης ότι επικεφαλής του ΣΔΟΕ ορίστηκε κατόπιν επιθυμίας του Θεσσαλονικάρχη, Ευ. Βενιζέλου ο οποίος βολεύει ενίοτε τους πολιτικούς του φίλους.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών είπε προσπαθώντας να κάνει χιούμορ ότι δεν τον έσωσαν οι φιλίες του, η ουσία είναι ότι επί 11 χρόνια το κύκλωμα έλυνε κι έδενε στην πόλη και πολλοί γνώριζαν αλλά φοβόντουσαν να μιλήσουν.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν πέρυσι αυτοκτόνησε ο Λεωνίδας Μαργιόλης, ιδιοκτήτης πολυτελών εστιατορίων και άφησε σημείωμα με το οποίο έλεγε ότι «Νόμιζα ότι θα τα καταφέρω αλλά δεν τα κατάφερα». Όλοι ήξεραν ότι είχε πέσει θύμα τοκογλύφων καθώς δανείστηκε πάνω από 350 χιλ. ευρώ με επιτόκια έως και 15% το μήνα.
Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν οι ψίθυροι για τους συλληφθέντες είχαν αρχίσει να γίνονται κραυγές. Πολλοί ήταν αυτοί που έβλεπαν πολυτελή αυτοκίνητα και πλούσιο βίο από συγκεκριμένα πρόσωπα.
Οι πληροφορίες για τον Παπαχατζή λένε επίσης ότι είχε πάρει μέρος σε πολλές υποθέσεις του ΣΔΟΕ κι ότι συνέχιζε να έχει σχέσεις με το σύστημα ΠΑΣΟΚ της πόλης, έστω κι αν τώρα κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν.
Επίσης, λέγεται ότι η έρευνα για τη μαφία του Βορρά ξεκίνησε πριν αρκετό καιρό όταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ο Χάρης Καστανίδης, αντίπαλος του κ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Λέτε να ήθελε να κάνει… ζημιά στον άσπονδο σύντροφό του;
Η ουσία είναι ότι ο κ. Βενιζέλος δέχεται ισχυρό πολιτικό χτύπημα στο δρόμο προς τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να μην υπάρχει ευθύνη για το τι έκανε ο φίλος του εφοριακός, ωστόσο, είναι γεγονός ότι έχει πρόβλημα ο υπουργός, ειδικά στη Θεσσαλονίκη όπου το απόστημα έσπασε και κάποιοι αρχίζουν να μιλάνε. Και θα συνεχιστεί αυτό καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί στο να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα από τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου