Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ντ.Κον Μπετίτ:Το Θρήσκευμα και η Μακεδονία φταίνε για την πτώχευση της Ελλάδας!

Ότι θα έβγαινε … αντιμνημονιακός ο Κώστας Σημίτης, δεν το περιμέναμε. Αλλά σε αυτή την ζωή και σε αυτή την χώρα όλα τελικά μπορεί να τα δούμε. Φυσικά το αν πρόκειται για πολιτικαντισμούς και εσωκομματικά τερτίπια είναι στην κρίση του καθενός από εμάς. Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση από την εκδήλωση στην οποία δήλωσε τα όσα δήλωσε ο Κ. Σημίτης – που έχει συνδέσει αναπόφευκτα το όνομά του με μία από τις πλέον καταστροφικές περιόδους για την χώρα μας – ήταν και τα όσα είπε ο συνομιλητής του, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.
Ο κ. Κον-Μπέντιτ καταλόγισε σοβαρές ευθύνες και στους Έλληνες, τους οποίους χαρακτήρισε ατομιστές που δεν σκέφτονται το κοινό συμφέρον. <<Οι κακοί δεν είναι μόνο στα υψηλά στρώματα. Υπάρχουν και στα πιο χαμηλά>>, δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε την ελληνική κοινωνία <<να αγγίξει, επιτέλους, τις ιερές αγελάδες της>>. Αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας, η οποία, όπως είπε, <<δεν πληρώνει φόρους, ενώ αντιτάχθηκε στην αφαίρεση του θρησκεύματος από τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας και στο Σκοπιανό και υπερασπίστηκε όσα συνέβαιναν στην Βοσνία>>. Καταλάβατε; Για την χρεωκοπία της χώρας δεν φταίνε ούτε τα λαμόγια της πολιτικής, ούτε και το πελατειακό κράτος, ούτε αυτοί που … ξεχέρσωσαν την ελληνική γή. Ούτε φυσικά αυτοί που τα έφαγαν στο χρηματιστήριο, ούτε αυτοί που παρέδωσαν τον πλούτο της χώρας σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι διαφόρων μιζών που κατέληγαν είτε στις τσέπες τους, είτε σε διάφορα κομματικά ταμεία. Φταίει η Εκκλησία, φταίνε οι Έλληνες που τάχθηκαν κατά του πολέμου στην Σερβία, φταίνε αυτοί που δεν ήθελαν να διαγραφεί το θρήσκευμα από τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας. Έτσι για να μην νομίζετε ότι … τα ξέρετε όλα.
Ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήγγειλε μάλιστα, ότι στις 9 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα, για να μιλήσει για όλες αυτές τις <<ιερές αγελάδες>>. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε το ποιός θα είναι ο οργανισμός ο οποίος θα … διοργανώσει αυτή την ομιλία του κ. Μπεντίτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου