Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ασπίδα ο Β. Μιχαλολιάκος απέναντι στα Τουρκικά «κοράκια των αγορών»

"Μη προσεγγίσιμος" ο Μιχαλολιάκος για το νεοοθωμανικό κεφάλαιο!
Τα Ελληνικά λιμάνια αποτελούν τον διακαή πόθο του Τουρκικού κεφαλαίου το οποίο φαίνεται απολύτως εναρμονισμένο με το νεοοθωμανικό ιμπεριαλισμό του Νταβούτογλου. Η κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και η ηθική κατάρρευση των ανθρώπων εξουσίας φαίνεται ότι δίνει το πράσινο φως στα Τουρκικά "Vulture Funds" για να κάνουν την επίθεση τους με αιχμή του δόρατος το μεγάλο λιμάνι.
Ενώ λοιπόν στα άλλα λιμάνια φαίνεται ότι...... υπάρχουν αρκετά "πρόθυμοι" λειτουργοί για να τα εκχωρήσουν, με ολόκληρη σκηνοθεσία που φτάνει μέχρι την απεμπόληση εορτών για απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό, στον Πειραιά τα σχέδια τους ανατρέπονται.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος όχι μόνο έχει θέσει βέτο σε οποιαδήποτε απόπειρα εκποίησης Εθνικής περιουσίας με πρόσχημα την κρίση, αλλά απαιτεί και την επιστροφή του λιμανιού στο φυσικό του κάτοχο, δηλαδή τον Πειραιά. Από τον οποίον πάρθηκε κατά την λαίλαπα του εκσυγχρονισμού όπου βαλιτσοφόροι μαντέληδες έθεταν τις βάσεις για το μεγάλο πλιάτσικο.Ο Δήμαρχος Πειραιά ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι επενδύσεις υποδομής είναι ευπρόσδεκτες και θα τύχουν της πλήρους στήριξης του Δήμου. Μεταφορά όμως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε ιδιώτες δεν θα γίνει ανεκτή.
Το μεγάλο χαστούκι για όσους εξύφαιναν τέτοια σχέδια ήρθε από τον ίδιο τον Αμερικανό πρέσβη, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αντίδραση του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ο Αμερικανός πρέσβης φέρεται να μετέβη στο Δημαρχείο Πειραιά και μίλησε ξεκάθαρα για επενδύσεις υποδομής, διαψεύδοντας τα σενάρια που διέσπειραν κάποιοι για δήθεν ενδιαφέρον εξαγοράς του ΟΛΠ από αμερικανικές εταιρείες.
Τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τουρκικούς κολοσσούς όπως η «Limak Holding AS» που ετοιμάζονται για μαζικές εξαγορές, χωρίς να τολμούν όμως να προσεγγίσουν τον Πειραιά! Διαβάστε σχετικά: Αν είναι δυνατόν! Θα δώσουν σε τούρκικα χέρια τα ελληνικά λιμάνια;
Ο λόγος είναι πως παρά τις διαβεβαιώσεις που τους παρείχαν οι "Έλληνες" σύμβουλοι τους, ότι δηλαδή και η επένδυση στον Πειραιά ήταν "εφικτή και σίγουρη", η απάντηση της Τουρκικής πλευράς ήταν πως "Το καθεστώς του Λιμανιού είναι αμφισβητήσιμο λόγω της αντίδρασης του Δημάρχου ο οποίος κρίνεται "Non Apprοchable"!
Ο ΟΛΠ όμως παραμένει βασικός στόχος και σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ήδη υπάρχει επιχειρηματικό σχήμα που αντιπροσωπεύει Τουρκικά κεφάλαια με πρόσωπα βιτρίνα για να κάνει την βρώμικη δουλειά.
Σε αυτό το μοτίβο, μην απορήσετε εάν δείτε έκρηξη συκοφαντικών δημοσιευμάτων για τον δήμαρχο Πειραιά, όπως ακριβώς έγινε και με την απέλπιδα προσπάθεια των βαρώνων της καθαριότητας όταν προσπάθησαν να "πατήσουν πόδι" στον Πειραιά εκμεταλλευόμενοι την απεργία των εργατών.
Η απάντηση βέβαια του Μιχαλολιάκου θα είναι κάθετη, όπως και στους προηγούμενους εκβιασμούς: Ο Πειραιάς δεν πουλάει το λιμάνι του, η Ελλάδα δεν πουλάει το λιμάνι της.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου