Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ετοιμάζουν «ανταρσία» στο Πολιτικό Συμβούλιο για να φύγει ο Γιώργος



Με φόντο το πιθανό... κούρεμα των φιλοδοξιών του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαιτίας του θέματος Καπελέρη (καθώς κάποιοι λένε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης μπορεί να επηρεάσει άμεσα και τα εσωκομματικά δρώμενα, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που θέτουν ήδη θέμα παραίτησής του από την κυβέρνηση) συνεδριάζει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα οι παπανδρεϊκές δυνάμεις αντεπιτίθενται, ενώ οι δελφίνοι ήταν χθες σε «ανοιχτή γραμμή» με όσους επηρεάζουν στο Πολιτικό Συμβούλιο, ώστε να συντονίσουν τη στάση τους.

Μετά τον Νίκο Παπανδρέου, που προανήγγειλε εμμέσως την παραμονή του αδελφού του στην ηγεσία του κόμματος, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε ότι «ο Παπανδρέου και δικαιούται και υποχρεούται απέναντι σε έναν κόσμο που τον ψήφισε για τέσσερα χρόνια να κριθεί από αυτόν και μόνο από αυτόν για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης».

Κατά της λογικής «πασαρέλας ονομάτων» τάχθηκε ο Π. Μπεγλίτης, θυμίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία, ενώ επιτέθηκε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για πίεση «στα όρια της δημοκρατικής λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων» και στον Μ. Χρυσοχοΐδη για πολιτική ανηθικότητα.

Για αύριο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ότι ο πρόεδρος θα παρουσιάσει το «πλαίσιο έναρξης των εσωκομματικών διαδικασιών», φράση που ερμηνεύτηκε ως πρόθεση να μη δώσει πλήρες χρονοδιάγραμμα. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, πάντως, πηγαίνουν αποφασισμένα για «ανταρσία». Ηδη, μιλούν για συλλογή υπογραφών για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου με θέμα τη διαδοχή, ενώ απορρίπτουν το σενάριο της δυαρχίας. «Ο πρόεδρος θα πει ό,τι θέλει. Θα απαντήσουμε (...) σε κάθε περίπτωση, η Πέμπτη θα είναι μια άλλη μέρα» λένε. Στα «κάγκελα» όμως είναι και οι βουλευτές. «Κατά την άποψή μου, πρέπει να φύγει» λέει για τον Γ. Παπανδρέου (www.24h.gr) ο Δ. Λιντζέρης, ενώ ο Θ. Οικονόμου λέει ότι αύριο «πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».

Σχολιάζοντας άλλοι την επιστολή του Ν. Παπανδρέου, σημειώνουν ότι «αποδείχτηκε αυτό από το οποίο ήθελε να ξεφύγει ο πρόεδρος, ότι η οικογένεια αποφασίζει. Νέα παρέμβαση στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε ο Π. Καψής. Επαναλαμβάνοντας ότι «δεν έχουμε περιθώριο υπουργών μερικής απασχόλησης», υποστήριξε ότι «ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ να πάει στις διαδικασίες αργότερα... ενδεχομένως να τις ολοκληρώσει νωρίτερα».

Εν τω μεταξύ, με άρθρο-μανιφέστο στην ιστοσελίδα του, ο Γ. Ραγκούσης κάνει απολογισμό της θητείας του, δεν αναφέρει ούτε μια φορά τη λέξη ΠΑΣΟΚ ως προοπτική και οραματίζεται μια νέα εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου