Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Έγιναν μειονότητα οι Ελληνοκύπριοι;

Quantcast
  • Για να αποκρυφτούν οι παράνομοι έποικοι που στέλνει συνεχώς η Άγκυρα, δεν καταγράφονται στην επίσημη απογραφή
Οι τουρκοκυπριακές αρχές παρουσίασαν στοιχεία της απογραφής που διενήργησαν στα Κατεχόμενα, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός τους ανέρχεται σε 332.000 κατοίκους. Ακόμη και αν είναι αυθεντικός ο αριθμός, η σχέση Τ/Κ προς Ε/Κ που ήταν 20-80 έχει ανατραπεί. Αλλά είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.
Για να αποκρυφτούν οι παράνομοι έποικοι που στέλνει συνεχώς η Άγκυρα, δεν καταγράφονται στην επίσημη απογραφή. Κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, ο πληθυσμός Τούρκων και Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα ξεπερνά τις 600.000.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετρηθεί -κατά προσέγγιση- ο πληθυσμός μιας χώρας. Έναν από αυτούς χρησιμοποίησε η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» πριν από δυο χρόνια (δεν θυμούμαι ακριβή ημερομηνία), σε έρευνα που έκανε ως προς την ημερήσια κατανάλωση ψωμιού στα Κατεχόμενα. Έχοντας στοιχεία από το Επιμελητήριο, πόσο ψωμί καταναλώνει κάθε κάτοικος και πόσα ψωμιά πωλούν οι φούρνοι, βγήκε το συμπέρασμα ότι ο πληθυσμός των Κατεχομένων ξεπερνά τις 800.000 χιλιάδες κατοίκους.
Όμως, οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι -που αντιστρατεύονται τους εποίκους- μιλούν για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό. Ο Τ/Κ δημοσιογράφος κ. Τουρκούτ Αφσάρογλου με άρθρο του στην «Αφρίκα» παρατηρεί ότι «ο πληθυσμός στο δρόμο δεν λέγει ψέματα», και ανεβάζει τον πληθυσμό στα Κατεχόμενα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο.

Και σημειώνει ότι «ο πραγματικός πληθυσμός μας είναι τόσος, αλλά για να μη ρεζιλευτεί η Άγκυρα, δεν ανακοινώνεται και έτσι η Άγκυρα νομίζει ότι ξεγελά και τους Τ/Κ και τον κόσμο».
Η Άγκυρα με τον εποικισμό του νησιού έχει ανατρέψει την ισορροπία. Σε περίπτωση που καταλήξει ο κ. Χριστόφιας σε συμφωνία, χωρίς να απομακρυνθούν οι έποικοι από το νησί (που το ζητούν και οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι) σε πολύ λίγα χρόνια η Κύπρος θα βρίσκεται σε τουρκικά χέρια.
Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου