Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Οι δελφίνοι αυξάνονται ενώ ο ΓΑΠ θέλει να μείνει ακόμα και σαν «γλάστρα»

Ως και διακοσμητικός πρόεδρος θα δεχόταν να είναι, αρκεί να είναι... πρόεδρος ο Γ. Παπανδρέου, που δέχεται εισηγήσεις ακόμα και να παραιτηθεί από επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπέρ της διαρχίας.

Ετσι, βεβαίως, θα μεταβιβαστούν τα πάντα (συγκρότηση ψηφοδελτίων, τυχόν διερευνητική εντολή, νέο Πολιτικό Συμβούλιο και νέος γραμματέας) στον υποψήφιο πρωθυπουργό. Πρόκειται για κάτι που μπορεί να γίνει μόνο εφόσον υπάρξει τελικά συμφωνία με τον Ευ. Βενιζέλο, πράγμα που ο ίδιος επισήμως δεν το δηλώνει, αλλά... γέρνει προς αυτή τη λύση.

 Τις τελευταίες ώρες μάλιστα το παίζει και... «βαρύ πεπόνι», επιστρέφοντας στις παλιές του δηλώσεις και αφήνοντας να διαρρεύσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αν μαζευτούν πολλοί που θα διεκδικήσουν την αρχηγία.

Μόνο τυχαία δεν είναι η διαρροή, καθώς λίγο πριν από το κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο και εν μέσω παρασκηνιακών κινήσεων οι υποψηφιότητες... αυξάνονται και πληθύνονται. Την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα να παρουσιάσει μέρος της πλατφόρμας του στο Εθνικό Συμβούλιο εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες του ο Χ. Καστανίδης, εφόσον βέβαια δεν είναι υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου. Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να είναι ο Χρ. Παπουτσής, ενώ ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της η Λούκα Κατσέλη, εφόσον προταθεί από ικανό αριθμό μελών του Ε.Σ. Επιπλέον, πέραν των επικρατέστερων υποψηφίων Ευ. Βενιζέλου, Μ. Χρυσοχοΐδη και Α. Λοβέρδου, την υποψηφιότητά της σκέφτεται η Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ τη δική του επιθυμία για υποψηφιότητα, εφόσον τον στηρίξουν συνάδελφοί του, εκμυστηρεύεται ο Γ. Αμοιρίδης.

Πρωτοβουλία για κοινή γραμμή για να μη... διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει οι Βάσω Παπανδρέου, Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Παπαϊωάννου, ενώ μαζί τους συζητά και ο Π. Ευθυμίου. Φέρονται μάλιστα να προσεγγίζουν τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας (Ευ. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης και Αννα Διαμαντοπούλου), προτείνοντας τη διατήρηση προς το παρόν του Γ. Παπανδρέου και την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση τον Μάρτιο, εφόσον βεβαίως οι εκλογές γίνουν τον Απρίλιο. Η πρόταση, μάλιστα, φέρεται να βρίσκει αποδέκτες...

Τέλος, για αίσθηση «σκοτεινής συναλλαγής» για το μέλλον του Γ. Παπανδρέου,που καλλιεργείται από τον ίδιο, μίλησε η Σοφία Γιαννακά. Ζήτησε γρήγορη και καθαρή λύση, απορρίπτοντας τη διαρχία και ζητώντας εκλογή νέου προέδρου εντός μηνός ή να πάει στις εκλογές ο κ. Παπανδρέου και να κριθεί εκεί.

Δεν σταματούν πάντως οι προσπάθειες «προσέγγισης» για τελική συμφωνία του πρώην πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος χθες είχε συνάντηση με τον Απ. Κακλαμάνη στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου