Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Πάνε να «κουκουλώσουνε» τις καταγγελίες των Πεπόνη – Μουζακίτη; Έδωσαν ονόματα, αλλά με αστερίσκους και η υπόθεση πάει για Δευτέρα!



Του Παναγιώτη Στάθη από το capital.gr
Τα ονόματα υπηρεσιακών ή μη παραγόντων που τους έκαναν υποδείξεις και τους μετέφεραν τη δυσαρέσκεια ή την επιθυμία τρίτων προσώπων (πολιτικών ή επιχειρηματιών) «να επισπεύσουν και να τελειώνουν» τρεις υποθέσεις που ....
χειρίζονταν, ανέφεραν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα υπομνήματά τους οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Οι δυο εισαγγελείς παρέδωσαν σήμερα δυο ξεχωριστά υπομνήματα συνολικής έκτασης 20 σελίδων στα οποία δίνουν συγκεκριμένες διευκρινίσεις για γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους χωρίς όμως να προχωρούν σε αξιολογήσεις αν αυτά συνιστούν παρέμβαση ή εμπόδιο στο έργο τους.

Ανώτερη εισαγγελική πηγή όταν ερωτήθηκε αν οι παράγοντες οι οποίοι μετέφεραν τη δυσαρέσκεια των τρίτων προσώπων προέρχονταν από το εσωτερικό της δικαιοσύνης απάντησε πως μπορεί ναι μπορεί και όχι. «Οι δυο εισαγγελείς θεώρησαν ότι ο χαρακτηρισμός ΄παρορμητική΄ που συνόδεψε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης την Παρασκευή έπρεπε να απαντηθεί από τους ίδιους με επιπλέον στοιχεία». Η ίδια πηγή τόνιζε ότι ποτέ υπουργός δεν εμφανίζεται να τηλεφώνησε στους δυο εισαγγελείς, απλώς μεταφέρθηκε επιθυμία για ολοκλήρωση των υποθέσεων χωρίς όμως και πάλι να διευκρινίζεται αν η επιθυμία αφορούσε σε ολοκλήρωση της έρευνας ή σε αρχειοθέτησή της.

Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς παρέμειναν στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή για περισσότερο από δυο ώρες και θα επανέλθουν τη Δευτέρα προκειμένου να αξιολογηθεί αν τα συγκεκριμένα γεγονότα συνιστούν ή όχι παρέμβαση στο έργο τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως πηγές του Αρείου Πάγου διευκρίνιζαν πως ήδη οι δυο εισαγγελείς την περασμένη Παρασκευή έχουν ξεκαθαρίσει πως ό,τι κι αν έγινε δεν επηρεάστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το κλίμα το οποίο ήταν ιδιαίτερα βαρύ στον Άρειο Πάγο πιθανόν να έχει αλλάξει και κάποιοι δεν απέκλεισαν ακόμη και το ενδεχόμενο την ερχόμενη Δευτέρα η υπόθεση να κλείσει.

Αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε αντίθεση με την περασμένη Παρασκευή που είχε δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο αρχειοθέτησης της υπόθεσης για να μην υπάρχουν σκιές, σήμερα επιλέγει το δρόμο της ασάφειας και της μυστικότητας, επιτείνοντας το συναίσθημα δυσαρέσκειας των πολιτών προς τη δικαιοσύνη το κύρος της οποίας συνεχίζει να πλήττεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου