Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΕΗ γέμισε με «κολλητους» του Παπανδρέου



Βαρύτατες κατηγορίες κατά του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες μέσω ερώτησης στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μ. Γιαννάκης, εγκαλώντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ότι ως πρωθυπουργός αντικατέστησε πρόωρα στη ΔΕΗ τον έναν «κολλητό» του με άλλον «κολλητό» του, προκειμένου ο ένας να εισπράξει παχυλή αποζημίωση και ο δεύτερος να χτίσει καριέρα.

Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία με την αντικατάσταση του πρώην στενού συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Απ. Μπαράτση από τον άλλοτε στενό συνεργάτη του στου Μαξίμου Κώστα Θέο, με τριετή εγγυημένη θητεία, η οποία φυσικά ξεπερνά τα χρονικά όρια της παρούσας κυβέρνησης. «Πολύ περισσότερο προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η παχυλή αποζημίωση του προηγούμενου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος δεν είχε την πολιτική ευθιξία, την ώρα που οι Ελληνες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας στενάζουν από την 11η κατά
σειρά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, να παραιτηθεί πλήρως από την αποζημίωσή του, λόγω πρόωρης λήξης της σύμβασής του με την εταιρία» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο κ. Γιαννάκης.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Γιαννάκης καταλήγει ζητώντας να μάθει ποια ήταν η αποζημίωση του κ. Μπαράτση, για ποιον λόγο η ΔΕΗ υπέγραψε τριετή σύμβαση με τον νέο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, δεσμεύοντας έτσι τις επιλογές της επόμενης κυβέρνησης, αλλά και ποια είναι η αμοιβή του κ. Θέου, μέσα σε συνθήκες ανέχειας και στερήσεων για όλους τους Ελληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου