Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2011, το εισόδημα των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων μειώθηκε αισθητά κατά 5,3%, ενώ την ίδια περίοδο το αγροτικό εισόδημα των ευρωπαίων συναδέλφων τους αυξήθηκε κατά 6,7%, κατά μέσο όρο.
Γεωργοί και κτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση από τη μείωση του εισοδήματός τους, τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, τις ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων και ενισχύσεων, την επιβολή αλλεπάλληλων φόρων, τελών και «χαρατσιών» και την παντελή απουσία μέτρων στήριξης του αγροτικού τομέα.
Η κατάσταση επιβαρύνεται περαιτέρω από την οικονομική ασφυξία στην αγορά αγροτικών προϊόντων, την έλλειψη ρευστότητας, την αποτελμάτωση και μη εφαρμογή των περισσοτέρων αναπτυξιακών προγραμμάτων,  τη μη λειτουργία του αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ και το έλλειμμα πολιτικής για την αξιοποίηση των προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου. 

Για την κατάσταση αυτή κατέθεσα στη Βουλή Επερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία προσυπογράφουν 52 συνάδελφοι βουλευτές της Ν.Δ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου