Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η Τρόικα διαπραγματεύεται ήδη με τον Σαμαρά


Όσα συνέβησαν στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά, ότι δηλαδή επί της ουσίας η Τρόικα με τον Σαμαρά διαπραγματεύεται και ότι στην επόμενη ημέρα “βλέπει”, ήδη. Και δεν απομένει παρά η τυπική ημερομηνία των εκλογών για να κλείσει αυτό το μαύρο κεφάλαιο για την Ελλάδα.
Εκτός από την διαπραγμάτευση του PSI στην χθεσινή σύσκεψη υπό τον Παπαδήμο υπήρξε συντονισμένη απόπειρα των Παπανδρέου και Καρατζαφέρη να τεθούν θέματα που υπερβαίνουν το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης Παπανδρέου. Έτσι τέθηκαν θέματα όπως η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο εκλογικός νόμος, η λίστα βουλευτών και άλλα που προωθούσαν τις προηγούμενες ημέρες ως …επιταγές της Τρόικα τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ σε μια συντονισμένη προσπάθεια αναβολής των εκλογών.

Σε όλα αυτά τα θέματα εισέπραξαν ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ από τον πρόεδρο της ΝΔ.
Αλλά γι αυτά γράφουμε αναλυτικά σε προηγούμενες αναρτήσεις:
Σαμαράς: όχι άλλη ύφεση
Τα υπαρξιακά προβλήματα του ΓΑΠ και η κόντρα με τον Σαμαρά
Ο Καρατζαφέρης πήγε στην σύσκεψη για να φύγει, αλλά έμεινε!
Τα σημαντικά συνέβησαν όμως μετά την σύσκεψη. Και επιβεβαιώνουν αυτό που γράψαμε πολλές φορές εδώ. Ότι δηλαδή παρά τις αμφιβολίες και τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν, ο Σαμαράς επέλεξε να προσφέρει περιορισμένη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου, για να εμποδίσει την επιβολή νέων μέτρων σε βάρος του λαού, να σώσει ό,τι μπορέσει και ουσιαστικά να αρχίσει να διαπραγματέυεται ο ίδιος με την Τρόϊκα. Πράγμα το οποίο το βλέπουμε να συμβαίνει κάθε ημέρα. Για να περάσει οποιαδήποτε σημαντική απόφαση , είτε προέρχεται από την Τρόϊκα, είτε από αλλού πρέπει να συμφωνήσει προηγουμένως η ΝΔ.
Παράδειγμα οι μειώσεις στις επικουρικές που προσέκρουσαν στην άρνηση της ΝΔ. Άλλο – και κορυφαίο – παράδειγμα η κωλοτούμπα του υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη που δήλωσε σήμερα  ότι “η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων“ για τους μισθούς. Αυτό δηλαδή που έλεγε ο Σαμαράς από την αρχή
Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, δεν είναι αναγκαστικό να οδηγήσει ο διάλογος σε κατάργηση των κατώτατων μισθών ή μείωσης και κατάργησης του 13ου – 14ου μισθού, ωστόσο -όπως είπε- οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να συζητήσουν καθαρά και με ειλικρίνεια, καθώς η τρόικα θεωρεί πως οι επιχειρήσεις έχουν θέσει τέτοια ζητήματα. Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως από την πλευρά της τρόικας η μείωση των μισθών δεν τίθεται επιτακτικά !!!.
Θυμάστε τις μας έλεγαν τόσες ημέρες; Ότι η Τρόικα απαιτεί τις νέες περικοπές!.
Τι επιβεβαιώνεται τώρα; Αυτό που επίσης …φωνάζαμε τόσες ημέρες: ότι δηλαδή τα νέα μέτρα δεν τα θέλει τόσο η Τρόικα, όσο η μεγαλοεργοδοσία κι εκείνοι που επέβαλαν την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τρόϊκα: Θα διαπραγματευτούμε…
Διαβάστε όμως και τι είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα, Π. Καρβούνης, σήμερα στο “Ράδιο 9″.
Η τρόικα δεν έχει θέσει θέμα 13ου και 14ου μισθού.
Η τρόικα λέει ότι πρέπει η Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές και να πουλάει τα προϊόντα της και για αυτό το λόγο πρέπει μεταξύ άλλων να δει και το θέμα του μισθολογικού κόστους. Δεν ζήτησε να κοπεί ο 13ος η ο 14ος μισθός ούτε ζήτησε να μειωθεί ο κατώτερος μισθός.
Η τρόικα βάζει στόχους. Το πως οι στόχοι επιτυγχάνονται είναι θέμα της Ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή η οποία αν θελήσει θα μειώσει μισθούς, όχι η τρόικα. Η τρόικα λέει μαζέψτε το δημόσιο το πώς θα κοπούν και αν κοπούν και αν γίνει εφεδρεία το λέει η κυβέρνηση. Βάζουν στόχους αλλά τα συγκεκριμένα μέτρα τα αποφασίζει η κυβέρνηση και αυτό πρέπει να είναι πολύ σαφές.
Η Τρόικα ποτέ δεν είπε να γίνουν οριζόντιες μειώσεις, δεν είπε ποτέ να γίνει μια εφεδρεία, δεν είπε πότε να μπει ο φόρος για την ακίνητη περιουσία. Η τρόικα είχε πει στόχους, το συγκεκριμένο μέτρο το αποφασίζει η Ελληνική πολιτεία.
Είναι μύθος ότι δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Βέβαια και υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης και επαναδιαπραγμάτευσης.
Όποια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση πει κατά τη διάρκεια της 3 μηνιαίας έκθεσης που γίνεται από την τρόικα για να πάρουμε τη δόση, πει ότι το τάδε μέτρο είναι αναποτελεσματικό, είναι άδικο, είναι άστοχο, το αποσύρω και θα το αντικαταστήσω με ένα άλλο ισοδύναμου αποτελέσματος, η τρόικα φυσικά το δέχεται. … Είναι μύθος ότι δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση. ..”
Τι μας έλεγαν τόσον καιρό; Ότι η Τρόϊκα δεν δέχεται τάχα διαπραγματεύσεις. Και ότι ο Σαμαράς κοροϊδεύει τον λαό όταν μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση.
Τι αποδεικνύεται τώρα; Ότι οι διαπραγματεύσεις είναι και δυνατές και επιθυμητές πλέον από τους δανειστές και την Τρόϊκα. Επειδή εκείνοι που δεν …διαπραγματεύονταν αλλά εκτελούσαν απλώς εντολές τα έκαναν μπάχαλο.
Ας τελειώνουμε λοιπόν για να επαναδιαπραγματευθεί ο Σαμαράς. Κι αν φοβούνται το αποτέλεσμα των εκλογών κανένα πρόβλημα. Μπορούν να … παραδώσουν από τώρα την διακυβέρνηση. Μπορεί έτσι να γλιτώσουν και τα … ελικόπτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου