Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο Βενιζέλος μαζεύει υπογραφές και ζητάει εκλογές για νέο πρόεδρο εδώ και τώρα!


venizelos-euroflag

Κείμενο υπογραφών διακινείται τις τελευταίες ώρες, μεταξύ των βουλευτών και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με αίτημα την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση, μέσα στον Ιανουάριο!

Το κείμενο διακινείται από το βενιζελικό στρατόπεδο.
Την ίδια ώρα, δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή- μανιφέστο με τις υπογραφές 20 βουλευτών (κατατάσσονται σε διαφορετικές τάσεις), οι οποίοι ζητούν και αυτοί καθαρή λύση στο θέμα της ηγεσίας άμεσα. Το πρώτο κείμενο που το διακινούν στελέχη προσκείμενα στον Ευ. Βενιζέλο, προκαλεί την εντύπωση ότι ο υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να εξαργυρώσει στο εσωκομματικό πεδίο, την θετική κατάληξη που όπως όλα δείχνουν θα έχει η διαπραγμάτευση για το PSI.

Θυμίζουμε ότι πριν ελάχιστες ώρες, η γραμμή Βενιζέλου ήταν η εκλογή νέου προέδρου από ένα χώμα μεγαλύτερο του Εθνικού Συμβουλίου και μικρότερο του Συνεδρίου.
Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των υπουργών, ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος είχε πει ότι η εκλογή νέου προέδρου θα πρέπει να γίνει ή άμεσα ή να καθυστερήσει πολύ. Επιπροσθέτως, ο Π. Κουκουλόπουλος- στενός συνεργάτης του υπουργού οικονομικών, είχε μιλήσει για διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών στις 29 Ιανουαρίου.
Η διενέργεια εκλογών μέσα στο μήνα, πόρρω απέχει από τη βούληση του κ. Παπανδρέου, αλλά και το περιεχόμενο της χθεσινής επιστολής της Άννας Διαμαντοπούλου.
Το κείμενο των βουλευτών προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Το κείμενο των 20 βουλευτών, μεταξύ των οποίων και των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπα και Π. Ευθυμίου, αναφέρει:

«Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο και ο ελληνικός λαός σε οριακές συνθήκες.
Πρώτιστο χρέος μας είναι η σταθεροποίηση της χώρας μέσω της ουσιαστικής στήριξης των προσπαθειών της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

Παράλληλα όμως, εμείς οι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το γεγονός ότι οι σχέσεις της παράταξής μας με την ελληνική κοινωνία έχουν κλονισθεί, με αποτέλεσμα τον υπαρκτό κίνδυνο περιθωριοποίησης και απαξίωσής της μετά από ένα πρωτόγνωρο εκλογικό αποτέλεσμα στην μεταπολιτευτική περίοδο.
Η παρατεινόμενη αμηχανία, το τέλμα στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης Παπαδήμου, όσο και στο εκλογικό αποτέλεσμα και την ίδια την υπόσταση και προοπτική της παράταξης.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση κανείς δεν μπορεί να σιωπά, ούτε να ελίσσεται με εσωκομματικές σκοπιμότητες, ενώ επιβάλλονται ΚΑΙΡΙΕΣ και ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΖΗΤΟΥΜΕ:
Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου που συγκαλείτaι, να διασφαλίσουν ότι:
1. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ΠΛΗΡΗ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της πρόσφατης Κυβερνητικής του θητείας, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς συγκαλύψεις και χωρίς μηδενισμούς.
Επιβάλλεται να αναληφθούν οι ευθύνες, έτσι ώστε, μέσα από την δίκαιη κριτική και την ανοιχτή αυτοκριτική να αποκατασταθούν οι τραυματισμένοι δεσμοί εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με την Ελληνική Κοινωνία.
2. Την επεξεργασία ενός ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Ενός προγράμματος που θα μας επανασυνδέσει με τις αρχές της παράταξής μας, αποκαθιστώντας τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης που τραυματίσαμε.
Ενός προγράμματος που θα μας εναρμονίσει με τις αναγκαίες βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας, θα προωθεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και θα αξιοποιεί για την ανάπτυξη όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας. Που θα προωθεί, τέλος, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος.
3. Eπιβάλλεται καθαρή λύση άμεσα, στο θέμα της ηγεσίας. Δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες, και για διευθετήσεις κορυφής. Την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ του, πρέπει να προσδιορίσει άμεσα και κυρίαρχα η κοινωνία, η βάση της παράταξης, η βάση του ΠΑΣΟΚ.
Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος πρέπει να πάρουν τον λόγο τόσο για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν όσο και για την επόμενη ημέρα. Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, με δημοκρατικές διαδικασίες.
Το Εθνικό Συμβούλιο οφείλει να καθορίσει άμεσα σε σύντομο χρόνο την εκλογή Προέδρου από την βάση σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού.
Μόνο έτσι το ΠΑΣΟΚ θα πιστοποιήσει ότι διατηρεί πάντα τα χαρακτηριστικά του Κινήματος και όχι του φθίνοντος κόμματος-μηχανισμού.


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αθανασιάδης Αλέξανδρος
Αλευράς Νάσος
Αρβανιτίδης Γεώργιος
Βαρδίκος Πυθαγόρας
Βλατής Ιωάννης
Βούρος Ιωάννης
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Ευθυμίου Πέτρος
Καρύδης Δημήτριος
Κατρίνης Μιχαήλ
Κεδίκογλου Σίμος
Κουσελάς Δημήτριος
Μαργέλης Σπυροπάνος
Μερεντίτη Αθανασία
Μοσχόπουλος Σπύρος
Ντόλιος Γεώργιος
Παντούλας Μιχαήλ
Πρωτόπαπας Χρήστος
Στασινός Παύλος
Τσουρή Ελπίδα

πηγή: newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου