Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Που το πάνε οι Τούρκοι στα Ίμια;...Εμείς πως αντιδρούμε ;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων “σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε σκάφος της Ελληνικού ΛΣ που είχε μπει μέσα στα τουρκικά ύδατα στις βραχονησίδες Ίμια”. Τουρκικά χωρικά ύδατα θεωρούν οι Τούρκοι την θαλάσσια περιοχή γύρω από τα  Ίμια.

Σύμφωνα πάντα με όσα γράφουν οι Τούρκοι “το σκάφος του.... ελληνικού Λιμενικού που συνόδευε Έλληνες ψαράδες που ψάρευαν έχοντας περάσει τα Ίμια, ανάμεσα στα νησιά Τσατάλ και Τσαβούς, εμποδίστηκε να προχωρήσει στα τουρκικά ύδατα από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής”.Τα τουρκικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι “ψαράδες από Κω, Κάλυμνο και Λέρο θέλησαν να ρίξουν δίχτυα κοντά στις τουρκικές βραχονησίδες Ίμια. Όταν το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού που τα συνόδευε μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, έφτασε στην περιοχή το σκάφος Νο 1 της Τουρκικής Ακτοφυλακής από το λιμάνι του Μπόντρουμ με καπετάνιο τον Μελίχ Γκετζντίλ. Το τουρκικό σκάφος μπήκε μπροστά από το ελληνικό και άρχισε να περιμένει. Ενώ οι ψαράδες συνέχιζαν το ψάρεμα τους το τουρκικό και το ελληνικό σκάφος συνέχισαν να περιμένουν μπροστά στα Ίμια”.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι Τούρκοι με αφορμή το "κυνήγι της τσιπούρας" που ξεκινάει αρχές Ιανουαρίου βρίσκουν την ευκαιρία να παίξουν με την φωτιά...ή γνωρίζουν οτι δεν πρόκειται να αντιδράσουμε εμείς ;
Η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν και μεταδίδουν την βεβαιότητα και στους Τούρκους ψαράδες οτι οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουμε γιατί φοβούνται ...προστατεύουν δε τους ψαράδες που στέλνουν με ταχύπλοα περιπολικά σκάφη οπλισμένα με πολυβόλα
Η αντίδραση των Ελλήνων αντίθετα είναι να αποτρέπουν τους Έλληνες να ψαρεύουν στα Ίμια που εμείς τα θεωρούμε γκρίζα ζώνη όσο για οπλισμό των σκαφών του λιμενικού ταχύπλοου αφήστε καλύτερα ..
Έτσι όμως ΄χανουμε σιγά αλλά σταθερά την Εθνική μας Κυριαρχία όπως ακριβώς μας επιβεβαίωσε ο Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου