Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο διορισμένος άλλα λέει εντός Ελλάδας (για να εκβιάσει) και άλλα δηλώνει στους ξένους!



Τη διγλωσσία σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα του ενδεχομένου της χρεοκοπίας ή μη της Ελλάδας συνεχίζει ο Λουκάς Παπαδήμος.

Χθες, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ότι μπορεί «να βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας». Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τόνιζε ότι «η Ελλάδα δεν θα κάνει στάση πληρωμών».

Πέρα από το τουλάχιστον περίεργο παιχνίδι με τη χρεοκοπία, ο πρωθυπουργός έδωσε χθες στο Reuters ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με τα κρίσιμα θέματα του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης. «Η
Ελλάδα αναμένει να ολοκληρώσει δύσκολες συνομιλίες για το χρέος με τους ιδιώτες πιστωτές μέσα σε λίγες μέρες και τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για μια νέα συμφωνία διάσωσης από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας» υπογράμμισε.

Ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το τελικό σχέδιο για το PSI να κυριαρχεί στις συζητήσεις. Οι 27 θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις αντιδράσεις στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν, καθώς η Σύνοδος διεξάγεται εν μέσω γενικής απεργίας και διαδηλώσεων στο Βέλγιο. Κάποιοι από τους ηγέτες, μάλιστα, που φτάνουν σήμερα το πρωί θα αναγκαστούν να προσγειωθούν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο, καθώς το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Οι εταίροι μας στην Ε.Ε. εμφανίζονται δύσπιστοι για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αλλά ο κ. Παπαδήμος έχει άλλη γνώμη. «Πολύ περισσότερα έχουν επιτευχθεί απ’ ό,τι ενίοτε εμφανίζεται δημόσια.

Υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων. Αλλά εσωτερική υποτίμηση συμβαίνει ήδη. Περιμένουμε κάποια μέτρια ανάπτυξη να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του 2013» δήλωσε στο Reuters ο πρωθυπουργός, που υποστήριξε ότι το έλλειμμα του Προϋπολογισμού (ως προς το ΑΕΠ) θα είναι περίπου 9,5% το 2011, από 10,6% το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου