Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαμαράς επιμένει ότι δεν συμφωνεί με κανένα μέτρο που βαθαίνει την ύφεση



Το γεγονός ότι πρέπει επιτέλους να διαπραγματευτεί με την τρόικα και όχι να ακολουθήσει και σε αυτό τη γραμμή «yes man» του Γιώργου Παπανδρέου θα υπενθυμίσει «ευγενικά» ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στον Λουκά Παπαδήμο. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς σκοπεύει στην αναμενόμενη για σήμερα συνάντηση των «τριών» με τον διορισμένο πρωθυπουργό να ζητήσει να σταματήσουν αυτά τα «παιχνιδάκια» περί υπογραφών της νέας δανειακής σύμβασης και αυτό γιατί έχει ξεκαθαρίσει στην επιστολή που έχει στείλει ότι στηρίζει την κυβέρνηση στην ολοκλήρωση του έργου της.

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι δεν βλέπει τον λόγο να υπογράψει κάτι παραπάνω, την ώρα μάλιστα που η Ν.Δ. έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στηρίζει όσα έχουν συμφωνηθεί. Μάλιστα, ως παράδειγμα θα
χρησιμοποιήσει το ότι, αν δεν ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το πολυνομοσχέδιο δεν θα περνούσε. Και αυτό γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λειτουργούν στο κλίμα του... εμφυλίου της διαδοχής και μεταφέρουν το εσωκομματικό τους πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε χθες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο, όπου συζητήθηκε το κείμενο με τις... εντολές της τρόικας, μοιράστηκε στο «μίνι» υπουργικό και έφτασε και στα γραφεία των αρχηγών.
Στη Συγγρού πιστεύουν ότι κάποιοι συνεχίζουν το βρόμικο παιχνίδι σε βάρος του κ. Σαμαρά, χρησιμοποιώντας την τρόικα και τις απαιτήσεις της, που εκείνοι τροφοδοτούν, ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Ν.Δ.
Στη χθεσινή σύσκεψη πάντως που είχε ο κ. Σαμαράς με το οικονομικό του επιτελείο ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα που θα επιτείνουν την ύφεση. Δεν συζητά ούτε κατάργηση του κατώτατου μισθού της ΣΣΕ ούτε και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

Παράλληλα, αρνητική είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας και στο θέμα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών και σε νέα φορολόγηση. Για τις επικουρικές η Ν.Δ. δεν συζητά οριζόντιες μειώσεις, βάζει ως πλαφόν τα 300 ευρώ και αποδέχεται τη δημιουργία ενός επικουρικού ταμείου έπειτα από αναλογιστικές μελέτες.
Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου