Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ραγκούσης κατά Βενιζέλου και Διαμαντοπούλου για νέο κόμμα!

 Στο άρμα όσων ζητούν εκλογή αρχηγού από τη βάση, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, πιθανώς στις αρχές Μαρτίου ή νωρίτερα -και πριν από τις εθνικές εκλογές-, προστέθηκε χθες ο Γ. Ραγκούσης.

Τάχθηκε υπέρ της τήρησης του καταστατικού του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να θέσει καν σε ψηφοφορία κάτι τέτοιο» και επιφυλάχθηκε για το τι θα κάνει σε περίπτωση μη τήρησής του. «Το ΠΑΣΟΚ που φοβάται τους πολίτες ή προσπαθεί να αποφύγει την κρίση τους καλύτερα να μην υπάρχει» είπε, αφήνοντας αιχμές κατά όσων προτείνουν μη τήρηση του καταστατικού. Στην πραγματικότητα φωτογράφισε την πλευρά Βενιζέλου, χωρίς πάντως να την κατονομάσει. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, αποκρίθηκε ότι «έχει τοποθετηθεί». Αφού, τέλος, χαρακτήρισε «εθνικούς
στόχους» αυτούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, βρήκε «ασυμβίβαστη» τη θέση υπουργού με εκείνη του υποψήφιου προέδρου ΠΑΣΟΚ και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη διαλυμένη «τρόικα εσωτερικού» σημειώνοντας ότι στη σχέση των τριών «ό,τι ίσχυε ισχύει».

Στην ανάγκη αποτελεσματικής λειτουργίας της κυβέρνησης επέμεινε και η Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς τώρα θυμήθηκε ότι «πάνω από όλα είναι η πατρίδα». Επέμεινε στην πρότασή της για «ανακωχή» ως την ψήφιση της δανειακής σύμβασης για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε πάντως ότι «στις εκλογές πρέπει να πάμε με άλλη ηγεσία», ζητώντας υπευθυνότητα από όλους. Ερωτηθείσα για τυχόν δική της υποψηφιότητα, είπε ότι «δεν γίνεται να είναι όλοι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

Εν τω μεταξύ, τη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από την εκλογή αρχηγού προτίθεται να εισηγηθεί ο Θ. Πάγκαλος, που θέλει πάντως εκλογή από τη βάση πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Τη στήριξή της στον Ευ. Βενιζέλο εξέφρασε χθες η Σούλα Μερεντίτη, ενώ με «άδειο πουκάμισο» παρομοίασε το ΠΑΣΟΚ η Αννα Νταλάρα. Αλλη πολιτική, από αυτή των Μέρκελ – Σαρκοζί, ζήτησε ο Στ. Τζουμάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου