Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Αλλα λένε τώρα για το Μνημόνιο


Δικαιωμένοι δηλώνουν στη ΝΔ από την ομολογία κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Παπανδρέου για την καταστροφική πολιτική των δύο τελευταίων χρόνων. «Έστω και τώρα υιοθετούν τις θέσεις μας», λένε, σημειώνοντας πως «μπροστά στο εκρηκτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν να παίξουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου, χρεώνοντας το ‘έγκλημα’ αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου». Και, μέσω της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, βάζουν στο… κάδρο των ευθυνών, μεταξύ άλλων, τρεις από τους «δελφίνους» του κ. Παπανδρέου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζουν ενδεικτικά:
* Ευάγγελος Βενιζέλος:
Έλεγε (15-5-10): «Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος».
Τώρα (12-12-11) λέει: «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο»
* Ανδρέας Λοβέρδος:
Έλεγε (12-12-10): «Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου. Με το έργο μας θα οδηγήσουμε τη χώρα στην πρόοδο».
Τώρα (18-12-11) λέει: «Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου»
* Μιχάλης Χρυσοχοϊδης:
Έλεγε (28-3-11): «Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε διασφαλίσει τη διάσωση της χώρας».
Τώρα (19-12-11) λέει: «Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. Δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει. Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια».
* Φίλιππος Σαχινίδης:
Έλεγε (25-11-11): «Οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι».
Τώρα (19-12-11) λέει: «Η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών».

Η ομολογία της αποτυχίας, όμως, τονίζουν στη Συγγρού, «δεν απαλλάσσει τα κυβερνητικά στελέχη από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναδεικνύεται είναι η ορθότητα των προτάσεων της ΝΔ για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας που μπορούν να εφαρμοστούν μόνον από μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου