Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Aπό το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Image
Βαθαίνει η κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά από τη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του. Τα στρατόπεδα έχουν ακόμα ρευστά σύνορα μεταξύ τους και οι φόβοι καθενός μετατρέπονται αίφνης σε διαφορετικά σενάρια για το μέλλον, αλλά και την ίδια τη συνοχή του κόμματος.
Η απόφαση δε, να συνεδριάσει δύο φορές το Πολιτικό Συμβούλιο, την πρώτη για θέματα απασχόλησης παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, αλλά όχι και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και τη δεύτερη για να θέσει επί τάπητος τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, ακριβώς τις δύο ημέρες απεργίας των δημοσιογράφων, προκάλεσε νέα ένταση μεταξύ των στελεχών του.

Η σχετική απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, ενώ ως πιθανές ημερομηνίες εκλογής αρχηγού προβάλλουν στην παρούσα φάση η 4η και η 11η Μαρτίου. Επιμένουν δε ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη και θα ακολουθήσει Συνέδριο του κόμματος, πιθανότατα τον Ιούνιο.
Στην πραγματικότητα, πιο πιθανή ημερομηνία για την εκλογή νέου αρχηγού είναι κάποια στα τέλη Μαρτίου, αν τελικά εφαρμοστεί στην πράξη η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, καθώς ήδη η δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο αμφισβητείται από πολλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου