Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ



Σε παρουσία χωρίς νόημα εξελίσσεται η παρουσία εξήντα παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, καθώς αυτή δεν δείχνει να αποτρέπει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του καθεστώτος.

Σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα του Συνδέσμου Ναμπίλ Ελαραμπί, ο συριακός στρατός έχει αποσυρθεί από τις κατοικημένες περιοχές και βρίσκεται στα περίχωρα των πόλεων, ωστόσο οι πυροβολισμοί συνεχίζονται και οι ελεύθεροι σκοπευτές εξακολουθούν να αποτελούν απειλή.

Πρόσθεσε επίσης  ότι ο Σύνδεσμος θα δημοσιοποιήσει αναφορά σχετικά με το έργο των παρατηρητών την πρώτη εβδομάδα της αποστολής τους στη Συρία και θα αποφασίσει σχετικά με το αν πρέπει να αποσταλούν περισσότεροι.

Προηγουμένως, το Αραβικό Κοινοβούλιο, συμβουλευτικό σώμα του Αραβικού Συνδέσμου, είχε ζητήσει την απόσυρση των παρατηρητών από τη Συρία, λόγω της συνεχιζόμενης καταστολής αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από το συριακό καθεστώς. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, που αποτελείται από 88 εκπροσώπους των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, δήλωσε ότι οι παρατηρητές πρέπει να αποχωρήσουν «δεδομένων των συνεχιζόμενων εκτελέσεων αθώων πολιτών από το συριακό καθεστώς».

Ο Σαλέμ αλ-Ντικμπασί πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη καταστολή «παρουσία του Αράβων παρατηρητών έχει προκαλέσει την οργή των αραβικών λαών και ακυρώνει το σκοπό της αποστολής».

«Είναι σαν να δίνουμε αραβική κάλυψη στο συριακό καθεστώς ώστε να συνεχίσει τις απάνθρωπες πράξεις του υπό το βλέμμα του Αραβικού Συνδέσμου», κατέληξε.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την άφιξη των παρατηρητών ξεπερνά τους 150.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου