Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΝΔ: Φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία, όσοι ζητούν να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης

H παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τον 13ο και 14ο μισθό έχει αποσοβήσει την περικοπή τους υποστήριξε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

"Τέτοια μέτρα είναι υφεσιακά, τα οποία ουσιαστικά βγάζουν χρήματα από την αγορά, τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν τη δυνατότητα κατανάλωσης, άρα μειώνουν τα έσοδα του κράτους σε φόρους και ΦΠΑ, και επίσης δημιουργούν μεγαλύτερη ανεργία", σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχελάκης. 

Σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κάνει σχετική πρόταση από το "Ζάππειο 1". Επίσης, υπενθύμισε τις προτάσεις του κ. Σαμαρά για μείωση φορολογικών συντελεστών, του ρυθμιστικού κόστους (γραφειοκρατία ίδρυσης επιχειρήσεων) και του ενεργειακού κόστους. 

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα νέας υπογραφής των κυβερνητικών εταίρων, είπε: "Δεν το ξέρω αυτό το θέμα, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι δεσμεύσεις που έχουμε μέχρι στιγμής, και νομίζουμε ότι αυτά είναι αρκετά". 

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα της διόγκωσης του ελλείμματος ανέφερε: "Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες που έγιναν, ασχολήθηκε η δικαιοσύνη, ασχολήθηκαν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς. Εκεί λοιπόν στο πόρισμά τους διαπίστωσαν εμπλοκή πολιτικών προσώπων, και η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαριστεί. Πρέπει να περιμένουμε να έρθει ο φάκελος στη βουλή, και από κει και πέρα να δούμε τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα".

Έκανε όμως λόγο για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Λοβέρδου περί "μακελειού", λέγοντας: "Πρόκειται περί μιας παρέμβασης, ωμής στη δικαιοσύνη. Υπάρχει μια έρευνα δικαστική, χωρίς να την έχουμε δει, χωρίς να έχουμε δει τα αποτελέσματά της, έρχεται κάποιος και επιτίθεται, το θεωρείτε λογικό;". 

Σχολιάζοντας πρόταση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για παράταση του βίου της κυβέρνησης, είπε: "Δεν καταλαβαίνω ποιοι φοβούνται την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Όσοι βλέπουν τη συγκεκριμένη κυβέρνηση χωρίς να έχει λαϊκή νομιμοποίηση να διευρύνεται, να μεγαλώνει ο χρονικός ορίζοντάς της, είναι αυτοί οι οποίοι φοβούνται την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Δεν πρέπει να έχει ο λαός άποψη για το ποιο κόμμα θα τον κυβερνήσει και με ποιο πρόγραμμα;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου