Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τρέμει μην πέσει ο διορισμένος -«Δεν σκέφτομαι την παραίτηση» λέει ο Λοβέρδος



 Εντρομος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, από τη μία διαμηνύει ότι θα καταστραφούμε αν μας εγκαταλείψει και από την άλλη σκέφτεται να συγκαλέσει νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ, μη τυχόν και «πέσει» πριν από την ώρα του. Σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση αναδεικνύεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, με τις προσωπικές στρατηγικές στελεχών του να εκτιμάται ότι «δένουν τα χέρια» της, ενώ σαφής είναι η δυσφορία και για τη στάση των βουλευτών, την οποία αποδίδει σε «συντεχνιακές πιέσεις». «Ο κ. Παπαδήμος και οι συνεργάτες του είναι στο Μαξίμου, επειδή έβαλαν πλάτη οι βουλευτές», απαντά μέσω διαρροών η Ιπποκράτους.

Σε ένα από τα σπάνια «μπρίφινγκ» του χθες ο Π. Καψής έστειλε μήνυμα στα τρία κόμματα, δηλώνοντας ότι, εν όψει πολύ σημαντικών νομοσχεδίων, η κυβέρνηση περιμένει ότι θα επιβεβαιωθεί η πλειοψηφία των προγραμματικών δηλώσεων, ζητώντας σοβαρότητα από όλους, αλλά και
σημειώνοντας τάχα ότι «δεν ετέθη ποτέ εν αμφιβόλω η στήριξη των κομμάτων». Δήλωσε άλλωστε με νόημα ότι ο κ. Παπαδήμος έχει στο μυαλό του τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και μόνο, ήτοι την ολοκλήρωση του PSI, της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου σταθεροποιητικού προγράμματος, διαψεύδοντας ότι σκέφτεται να παραιτηθεί. Το να παραιτηθεί κανείς είναι πάρα πολύ εύκολο. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για όλο το πολιτικό σύστημα δεν είναι να παραιτηθούμε. Είναι να προχωρήσουμε. Και εάν παραιτηθούμε, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να φέρουμε την καταστροφή» απείλησε, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε στην πιο λεπτή φάση των διαπραγματεύσεων», τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν την πορεία της χώρας για πολλά χρόνια, ανακοινώνοντας την επιστροφή σήμερα του Τσαρλς Νταλάρα. Εχοντας θορυβηθεί πάντως από τη στάση των βουλευτών -ειδικά του ΠΑΣΟΚ- στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Τρίτη, την απέδωσε σε «φυσικές» πιέσεις συνδικαλιστικού και συντεχνιακού χαρακτήρα, χαρακτηρίζοντας πάντως σημαντικό ότι πέρασαν διατάξεις π.χ. για φορτηγά και δικηγορικές εταιρίες και προαναγγέλλοντας σχέδιο νόμου για το άρθρο για τα φαρμακεία.

Παραδεχόμενος ξαφνικά ως «προφανές» ότι θα ζητηθούν δεσμεύσεις από τους εταίρους μας και για μετά τις εκλογές, δεν απέκλεισε ενδεχόμενο νέας σύσκεψης των τριών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρει τη στήριξη που αποδείχτηκε ότι έχει χάσει. Ο κ. Καψής κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, σημειώνοντας ότι κάθε πολιτικός αναλαμβάνει την ευθύνη των δηλώσεών του. «Κάλυψε τον Μ. Παπαϊωάννου, λέγοντας ότι η ενέργειά του είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., σημειώνοντας ότι η υπόθεση είναι στον Αρειο Πάγο. Οσο για τον Α. Λοβέρδο, περιορίστηκε να θυμίσει ότι έκρινε σωστό το αίτημα αποστολής της υπόθεσης στη Βουλή.

Επειδή όμως στην αναμπουμπούλα και ο... λαγός χαίρεται, ο Γ. Καρατζαφέρης ξανάρχισε χθες τα «παιχνιδάκια» του, χαρακτηρίζοντας «προβληματική» τη συνύπαρξη για την οποία είχε κινήσει γη και ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου