Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σφίγγει ο κλοιός για την οικογένεια



Σφίγγει ο κλοιός για την οικογένεια του Γιώργου Παπανδρέου. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται πλέον η μια την άλλη, για τον ίδιο, τον αδελφό του Νίκο και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Ο (ευρισκόμενος στην Κόστα Ρίκα αυτές τις ημέρες) τέως πρωθυπουργός φέρεται να ανατριχιάζει στη σκέψη ότι -ενώ μέχρι πρότινος ήταν πανίσχυρος- τώρα κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. Ηδη η πρώτη υπόθεση για το τεχνητά φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 παίρνει την άγουσα για τη Βουλή, ενώ φαίνεται ότι μένει και χωρίς υποστηρικτές εντός του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένες φωνές που ακούγονται, όπως του Ανδρέα Λοβέρδου, αποσκοπούν καθαρά στην εσωκομματική οικειοποίηση όσων παπανδρεϊκών θυλάκων έχουν απομείνει...

Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία και φωτογραφίες που φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Νίκο Παπανδρέου, καθώς εγκαλείται για χλιδάτη λάιφ στάιλ ζωή που προκαλεί, την ώρα που η
Ελλάδα χρεοκοπεί. Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τον τίτλο «Τι φοβάται ο Γιώργος για τον Νίκο» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στα 55 του ο Νίκος Παπανδρέου έχει διανύσει μια επιτυχημένη διαδρομή ως πολυτεχνίτης της γραφής, με πεζογραφία, σενάριο, θέατρο, δοκίμιο, αλλά δεν εξασκεί πλέον την τέχνη του και ως ερημοσπίτης. Τη στεγάζει σε μισθωμένη τριώροφη έπαυλη στην Εκάλη με πισίνα, γκαράζ που φιλοξενεί πολυτελή αυτοκίνητα, οικιακή βοηθό, σοφέρ και προσωπικό ασφαλείας».

Στη συνέχεια τονίζεται ότι ως πριν από έναν χρόνο ζούσε σε διαμέρισμα 150 τ.μ. στα Βριλήσσια και μετά τη μετακόμισή του στην Εκάλη ζει στην αχανή έπαυλη των 530 τ.μ., όπου κατοικούσε ο μουσικοσυνθέτης Φοίβος.

Η πολυτελής οικία χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Στην μπροστινή πλευρά έχει δημιουργηθεί πισίνα, ενώ στην πίσω υπάρχει διαμορφωμένος υπαίθριος χώρος με κατασκευή μπάρμπεκιου. Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, το ενοίκιο υπολογίζεται από 5.000 έως 6.000 ευρώ, ενώ η τιμή αγοράς της υπολογίζεται περίπου στα 3.000.000 ευρώ. Οδηγός μεταφέρει ένα εκ των παιδιών του σε βρετανικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο των βορείων προαστίων, με δίδακτρα ύψους 12.000 ευρώ ετησίως.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφίες της έπαυλης με την πισίνα, της Φιλιππινέζας υπηρέτριας αλλά και δύο πανάκριβων αυτοκινήτων που μπαινοβγαίνουν στο γκαράζ. Ενα Porsche Cabrio 180.000 ευρώ για τον ίδιο (σύμφωνα με την εφημερίδα) και μια BMW 4x4 40.000 ευρώ για τη σύζυγό του.

Αν και ο ίδιος ο Ν. Παπανδρέου διέψευσε ότι τα αυτοκίνητα του ανήκουν, δηλώνοντας ότι τα πάρκαρε «μια μέρα επισκέπτης στα γκαράζ μου» και ότι έχει «ένα οικογενειακό VOLVO του 2003», προκαλεί ενδιαφέρον μια περίεργη σύμπτωση. Το ένα τουλάχιστον από τα αυτοκίνητα (η BMW), ανήκει στην εταιρία χρονομίσθωσης (leasing) Olympic SA, η οποία ελέγχεται από τον επιχειρηματία Αλκη Πέτα. Στον κ. Πέτα ανήκει όμως και η μεζονέτα, την οποία μάλιστα αγόρασε από τον Φοίβο το 2010 αντί 1.300.000 ευρώ με βάση τα συμβόλαια. Και το περίεργο είναι ότι λίγους μήνες αργότερα την εκμίσθωσε στον κ. Παπανδρέου. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι οι κ. Παπανδρέου και Πέτας εμφανίζονταν να διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία στα Βριλήσσια!

Κατά το δημοσίευμα, το κόστος ζωής του κ. Παπανδρέου ανέρχεται στο ποσόν των 15.000 ευρώ τον μήνα. Γίνονται επίσης αναφορές στις συναντήσεις του με Αραβες επιχειρηματίες στον Αστέρα Βουλιαγμένης, παρουσία του εμίρη του Κατάρ, στην υπόθεση του Αστακού, στις πασχαλινές διακοπές με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Νίκο Σηφουνάκη στο ξενοδοχείο «Creta Palace» του Ρεθύμνου, στη Μύκονο για τον γάμο του Λιβανέζου δισεκατομμυριούχου Ρόναλντ Σαγκουρί αλλά και στα βαφτίσια της εγγονής του Χάλακ.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε μια φερόμενη ως απάντηση του Νίκου Παπανδρέου, στην οποία αποδίδει τις αποκαλύψεις σε προσπάθεια «να αποτελειώσουν διά της λασπολογίας το επώνυμο Παπανδρέου μια και καλή». Ο κ. Παπανδρέου επικαλείται επίσης τις φορολογικές δηλώσεις του, τασσόμενος παράλληλα «υπέρ του πόθεν αίσχες (σ.σ.: όπως ανορθόγραφα γράφει το “έσχες”) για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου