Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ακόμη και αυτή την δύσκολη ώρα για την χώρα, τσακώνονται για την μίζα! Έστησαν καυγά για τα πετρέλαια!


Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλληλοκαταγηρούνται ότι θέλουν να δώσουν την εκμετάλλευση σε "δικούς τους".
Μια από τις ελπίδες του ελληνικού λαού να σωθεί από τη χρεοκοπία και την αιώνια φτώχεια, είναι ο ορυκτός μας πλούτος. Η συνήθης κατηγορία είναι ότι οι πολιτικοί είναι αδιάφοροι και δεν θέλουν ή φοβούνται να ασχοληθούν με τον ορυκτό πλούτο, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα. Αλλά και εκεί που έχουν ήδη βρεθεί, εμφανίζονται περίεργες... μεθοδεύσεις που...


καθυστερούν πολύ την αξιοποίηση! Για να το πούμε χοντρά: υπάρχει η αίσθηση ότι, όσο πλούτο κι έχει το υπέδαφος, αν κάποιοι δεν πάρουν τις μίζες του τον θάβουν ! Προτιμούν να συνεχίζει η χώρα το δρόμο προς την καταστροφή, παρά να χάσουν τη μίζα ή τη διευκόλυνση ή να χάσει ο "φίλος" τους τη "δουλειά". Η περίπτωση του ζεόλιθου στον Έβρο, είναι χαρακτηριστική: Στο Τρίγωνο του Έβρου, υπάρχουν επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πολύ μεγάλης αξίας και επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον εταιρείας να επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Ο Βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, εκνευρισμένος από την καθυστέρηση, υπέβαλλε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον οποίο κατηγορεί σχεδόν ευθέως, ότι μπλοκάρει την επένδυση, για να πάρει τη δουλειά "άλλη εταιρεία". Ο Ντόλιος λέει ότι το κοίτασμα το ανακάλυψε μια εταιρεία, η οποία θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί και αμφισβητεί την ηθική ακεραιότητα του Παπακωνσταντίνου !!! Δείτε τι ακριβώς γράφει στην οργισμένη ερώτησή του:


Η ερώτηση απαντήθηκε από τον Υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη, με επίσης σκληρό τρόπο.
Ο κ.Μανιάτης κατηγορεί ευθέως τον κ. Γιώργο Ντόλιο ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ενός ενδιαφερόμενου ιδιώτη προκειμένου αυτός να αναλάβει με απευθείας ανάθεση την εκμετάλλευση και όχι να υπάρξει διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός και παράλληλα απειλεί να στείλει όλο τον φάκελο της υπόθεσης στον και στον αρμόδιο εισαγγελέα…!

Δείτε την απάντηση εδώ

Έχουμε λοιπόν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που αλληλοκατηγορούνται ότι θέλουν να δώσουν την εκμετάλλευση του κοιτάσματος σε "δικούς τους" !!!
Και εμείς περιμένουμε να σωθούμε από τα ορυκτά.
Φανταστείτε τι μαχαίρια θα πέσουν όταν έρθει -αν έρθει- η ώρα της εκμετάλλευσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Στην Ν.Δ. φυσικά ροχαλίζουν. Όπως πάντα. Χαμπάρι δεν παίρνουν από τις συγκρούσεις μεγατόνων των πράσινων μασελών. Είναι μονίμως απολογούμενοι, γιατί έκλεψαν ένα σοκολατάκι από το περίπτερο την ώρα που οι άλλοι παίζουν με βιομηχανίες σοκολάτας...

πηγή: taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου