Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δημόσιο: Παραμένουν στο τραπέζι οι απολύσεις

Κεντρικός αριθμητικός στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει η μείωση κατά 150.000 του προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα το χρονικό διάστημα 2010-2015, μέσω συνταξιοδοτήσεων και μείωσης των νεοπροσλαμβανομένων μόνο για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών. Το νούμερο αυτό επιβεβαιώθηκε χθες κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με τον μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Bob Traa, παρουσία του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια.

 Ο κ. Ρέππας ενημέρωσε για την εφαρμογή της εφεδρείας με τη χρήση οριζόντιων κριτηρίων, αναφέροντας και πάλι ότι τα οριζόντια κριτήρια δεν είναι ορθά κι επανέλαβε ότι δεν αποτελούν πολιτική επιλογή. Ωστόσο, πληροφορίες της «δημοκρατίας» επιμένουν ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις, εφόσον τα νούμερα δεν βγουν.

Ο κ. Ρέππας είχε την πρωτοβουλία γι' αυτήν τη συνάντηση προκειμένου να εξεταστεί από κοινού η εξέλιξη της συνεργασίας με τον μηχανισμό στήριξης, ιδίως σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε λεπτομερής αναφορά στη συνεργασία με την task force για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την πορεία του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος, που αναμένεται σύντομα, το οποίο θα είναι μειωμένο κατά 30%.

Μ.Β.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου