Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κράτος τοκογλύφος! Θα παίρνουν σπίτια και αυτοκίνητα αντί μετρητών

Ακόμη και σε είδος θα μπορεί να εξοφλήσει το κράτος ο πολίτης, προωθείται πλέον ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών μέσω μεταβίβασης στο κράτος περιουσιακών στοιχείων.
Με λίγα λόγια οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρωστούμενα, τα οποία πολλές φορές φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη λόγω των παράλογων (πολλές φορές) προσαυξήσεων θα....... μπορούν ( ή θα αναγκάζονται) να μεταβιβάσουν στο Κράτος την πλήρη ή υψηλή κυριότητα που έχουν σε κάποιο ακίνητο ή και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία όπως αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και μετοχές.
Ότι δηλαδή γίνεται και με τους τοκογλύφους.
Ταυτόχρονα όμως προωθείται και ρύθμιση χρεών που σίγουρα θα δώσει ανάσα.H εξόφληση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εφάπαξ προκειμένου να διαγραφεί το 100% των προσαυξήσεων, σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις προκειμένου να διαγραφεί το 90% των προσαυξήσεων, σε 13 έως 24 δόσεις για να διαγραφεί το 75% των προσαυξήσεων, σε 25 έως 36 δόσεις για απαλλαγή του 60% των προσαυξήσεων, σε 37 έως 48 δόσεις για διαγραφή του 45% των προσαυξήσεων και σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή του 25% των προσαυξήσεων. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια εφορία ή τελωνεία όπου είναι βεβαιωμένες οφειλές μέχρι την ημερομηνία αυτή.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου