Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Αργά θυμήθηκε να κάνει τον ήρωα στους ξένους ο πρόθυμος Καρατζαφέρης



Ρεσιτάλ κωλοτούμπας χθες στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, με τους δύο άνδρες να διαγκωνίζονται για το πρώτο βραβείο. Ο μεν ξέχασε όσα έλεγε μέχρι προσφάτως, όταν κατασυκοφαντούσε τους Ελληνες εργαζομένους με χαρακτηρισμούς όπως «τεμπέληδες» και «κοπρίτες», και χθες ύμνησε τον μόχθο των Ελλήνων εργαζομένων. Ο δε ξέχασε ήδη τη φαρδιά πλατιά υπογραφή που έβαλε την πρώτη φορά δίνοντας διαπιστευτήρια στην τρόικα και χθες ξεκαθάρισε ότι τώρα υπογραφή ευτελισμού δεν βάζει.

Πρώτος στον αγώνα μπήκε ο Θ. Πάγκαλος, δείχνοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ, μετά τον καταποντισμό των δημοσκοπήσεων, είναι ικανοί να καταδικάσουν ακόμα και όσα οι ίδιοι έλεγαν μέχρι πριν από λίγο
καιρό, μπας και ανακάμψουν. Ο αντιπρόεδρος, έχοντας μετανοήσει (;) για όσα παλιότερα έλεγε περί «μαζί τα φάγαμε», κοπριτών στο Δημόσιο και νωχελικών Ελλήνων, είπε χθες: «Η Ελλάδα έχει την ατυχία να είμαστε αυτοί που θα δώσουν το δίδαγμα στους επόμενους, που θα μας ακολουθήσουν στον δρόμο της οικονομικής ανόρθωσης, για το τι πρέπει να κάνει ή να μην κάνει κανείς. Ας κοιτάξουμε λοιπόν να κάνουμε ό,τι επιβάλλουν η σωφροσύνη και ο ορθός λόγος. Και κυρίως να μην υπονομεύουμε τον εαυτό μας. Να αγαπάμε την πατρίδα μας, να μην τη συκοφαντούμε και να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε τους νόμους. Να σεβόμαστε και να εκτιμούμε τους συμπολίτες μας».

Το σόου όμως είχε και συνέχεια, καθώς στη δεύτερη προσπάθεια ο αντιπρόεδρος άφησε άφωνο το ακροατήριο, με τα υποτιμητικά σχόλια κατά των Ελλήνων εργαζομένων να αποτελούν παρελθόν. «Με βάση τις ευρωπαϊκές στατιστικές ο σκληρότερα εργαζόμενος μισθωτός στην Ευρώπη είναι σήμερα ο Ελληνας. Αυτός που δουλεύει λιγότερο -και μπράβο του- στην Ε.Ε. είναι ο Γερμανός, για τον πολύ απλό λόγο ότι οι άνθρωποι δεν εργάζονται από ιδεολογία αλλά από ανάγκη» κατέληξε ανερυθρίαστα ο κ. Πάγκαλος.

Εξίσου εντυπωσιακή όμως ήταν και η κυβίστηση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση. «Αρκεί η υπογραφή του πρωθυπουργού. Αυτές οι απαιτήσεις που ακούγονται ή προβάλλονται εμμέσως αλλά σαφώς από την τρόικα, ότι πρέπει να συνυπογράψουν οι πολιτικοί αρχηγοί, θα βρουν τις αντιστάσεις μόνο και μόνο από λόγους αρχής. Εμείς θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής να εφαρμόσουμε αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε. Υπογραφή, όμως, ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» είπε. Και για να κλείσει ακόμα πιο εντυπωσιακά, συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά για την επίσκεψή του στη Ρωσία και τη συνέχιση, όπως ισχυρίστηκε, του δικού του έργου.
Γιώργος Λυκουρέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου