Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η νέα δομή της Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο -Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα και τα γνωστικά αντικείμενα

Παρουσιάστηκε η νέα δομή της Μέσης Εκπαίδευσης

 
Λευκωσία: «Το Ενιαίο Λύκειο έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο του», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Δημοσθένους, παρουσιάζοντας την πρόταση του Υπουργείου του για τη νέα δομή και το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Μέση Εκπαίδευση.

Η πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αναδιοργάνωση της κατανομής του διδακτικού χρόνου, κατάργηση των μισάωρων μαθημάτων και καθιέρωση ζώνης πολιτισμού κατά τα απογεύματα, στην οποία η συμμετοχή των παιδιών θα είναι εθελοντική.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισής τους Ενιαίο Λύκειο και Τεχνική Σχολή μετονομάζονται σε Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο αντίστοιχα.

Στο Γενικό Λύκειο, μεταξύ άλλων, γίνεται:

* αναδιοργάνωση της κατανομής του διδακτικού χρόνου, κοινό πρόγραμμα σπουδών για όλα τα παιδιά της πρώτης τάξης του Γενικού Λυκείου.
* Παροχή προς όλους τους μαθητές και μαθήτριες της 2ας και 3ης του Γενικού Λυκείου, ενός κοινού προγράμματος μαθημάτων κοινωνικής και ανθρωπιστικής παιδείας
* Προσφορά στη 2α και 3η του Γενικού Λυκείου επτά προγραμμάτων εμβάθυνσης

Τα ίδια ισχύουν και για το Τεχνολογικό Λύκειο.

Το Υπουργείο απέστειλε το πρωί την πρότασή του στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και στη Συνομοσπονδία Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένει τις απόψεις τους εντός ενός μηνός.

Πρόταση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη Νέα Δομή και το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Πρόταση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη Νέα Δομή και το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Ανώτερης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Νέα Δομή και Ωρολόγιο Πρόγραμμα Τεχνολογικού Λυκείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου