Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται οι … αγγελιοφόροι της καταστροφής

Έρχεται η τρόικα, έρχεται και ο Νταλάρα. Οι μεν πρώτοι αφορούν στο τεχνικό κλιμάκιο καθώς στις 20 Γενάρη θα έρθουν οι επικεφαλής ο δε δεύτερος ανακοινώθηκε χθες από το IIF ότι φτάνει για την έναρξη των συνομιλιών για το κούρεμα. Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε στην Ελλάδα ένα νέο γύρο πιέσεων για ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Θα ζήσουμε ένα απίστευτο εκβιασμό με μόνο στόχο την υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών.
Οι τροικάνοι έρχονται με... ανοικτή ατζέντα, χωρίς να έχουν βάλει συγκεκριμένους στόχους όπως π.χ. παρεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, βρίσκουν τους προθύμους, δηλαδή ορισμένους στην κυβέρνηση με πρώτο τον κ. Παπαδήμο, τους εργοδότες και φυσικά μια ομάδα εφημερίδων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοαφεντικών τους.Είναι γεγονός ότι η 21η Μαρτίου είναι κομβική ημερομηνία, όπως γράφαμε χθες. Θα παίξει, όμως, τις επόμενες ημέρες ως το υπέρτατο όπλο όλων εκείνων που θέλουν να διαλύσουν τη χώρα κι όχι να τη σώσουν όπως διατείνονται.
Πέρυσι τον Ιούνιο ο κ. Βενιζέλος μας έλεγε ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι το κρίσιμο σημείο για να σωθεί η Ελλάδα. Πέρασε κι αυτό και φτάσαμε στον Οκτώβριο όπου ψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο και ο κ. Βενιζέλος μας έλεγε ότι τους επόμενους τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος της χρονιάς έπρεπε να κάνουμε όλοι ένα «ντου» για να σωθεί η Ελλάδα.
Το «ντου» δεν έγινε ίσως όπως θα ήθελε ο ίδιος αλλά ήρθε ο Παπαδήμος ο οποίος τώρα μας βάζει άλλη ημερομηνία κρίσιμη για τη χώρα. Ήδη στις εφημερίδες που παίζουν πάντα το χαρτί της χρεοκοπίας για να κολλήσουν τον κόσμο στον τοίχο, παίζουν αυτοί οι δύο κρίσιμοι μήνες.
Φυσικά μέχρι να έρθει η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία διότι το παραμύθι αυτό δεν έχει τέλος.
Εκτός κι αν όσα συμβούν τις επόμενες ημέρες θα είναι η τελική αναμέτρηση των μηχανισμών της Κομισιόν, του μεγάλου κεφαλαίου που έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό, των χρεοκοπημένων εταιρειών που περιμένουν να χρεοκοπήσει και η χώρα για να σωθούν και των επίορκων πολιτικών που το μόνο που κοιτάζουν είναι το συμφέρον τους κι όχι πώς θα φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες.
Όλοι αυτοί από το δικό του μετερίζι ο καθένας έχουν φτιάξει ένα ωραίο παιχνίδι που μοιάζει με το κυνήγι της αλεπούς. Όλοι είναι κυνηγοί με τα όπλα και κυνηγάνε να σκοτώσουν τον πολίτη βάζοντας και τα μαντρόσκυλα να τρέχουν δεξιά κι αριστερά (βλέπε μεγαλοδημοσιογράφους της καταστροφής και της κακιάς ώρας).
Ο Νταλάρα από την Τετάρτη θα έρθει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία συμφέρουσα για τα ιδιωτικά κεφάλαια και τις τράπεζες. Και θα το πετύχει.
Οι δε τροικάνοι έρχονται για να κάψουν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Διότι καλές οι μεταρρυθμίσεις αν ποτέ γίνουν, όμως μαζί έρχεται και μια απίστευτη εσωτερική υποτίμηση που δε θα έχει προηγούμενο. Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στο «τέρας» που έρχεται για να κάνει την Ελλάδα… Βουλγαρία. Με εκατομμύρια φτωχούς και μερικές χιλιάδες που κέρδισαν τόσα χρόνια δισεκατομμύρια να κάνουν κουμάντο.
Το ομολογούν όλοι ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, κι όμως επιμένουν για νέα μέτρα. Χθες το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έγραψε: Οι Έλληνες έχουν δεχτεί ισχυρά πλήγματα από τη φορολογική επιδρομή και τις περικοπές στους μισθούς, μπαίνοντας στην πέμπτη (!) συνεχόμενη χρονιά λιτότητας και σκληρών μέτρων, με την ανεργία στα επίπεδα του 17,7%.
Αυτά και μόνο σε κάνουν να ανατριχιάζεις και να μη συζητάς καν για άλλα μέτρα. Κι όμως, ο κ. Παπαδήμος τα συζητά.
Γι’ αυτό οι επισκέπτες που έρχονται μοιάζουν περισσότερο με αγγελιοφόρους της μιζέριας και του θανάτου παρά με σωτήρες.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου