Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Βάσω: Προεκλογικά είπαμε ψέματα αν και ξέραμε την αλήθεια



Κάτι από «Κράμερ εναντίον Κράμερ» θύμιζε η ομιλία της Βάσως Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι έπρεπε να έχει κλείσει η κυβέρνηση φυλακή πολιτικούς του χώρου της, και τα έβαλε με τους «κηπουρούς» του τέως πρωθυπουργού.
 Η κυρία Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου με σκληρό λόγο και εκφράσεις.

 Ούτε λίγο ούτε πολύ τον είπε ψεύτη. Και αυτό γιατί «τη μάχη τη χάσαμε από την προεκλογική περίοδο. Η ηγεσία μας γνώριζε πολύ καλά τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Η ηγεσία μας θέλησε να κρύψει προεκλογικά την πραγματικότητα. Αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας εν μέσω παγκόσμιας κρίσης που απειλούσε τους πάντες. Εμείς χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, αρχίσαμε τους πειραματισμούς και μάλιστα με ερασιτεχνικό τρόπο. Πήραμε ένα διαλυμένο κράτος και το αποτελειώσαμε. Η αναδρομική δικαιολογία για το “λεφτά υπάρχουν” δεν είναι πειστική».

Δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτό η κυρία Παπανδρέου, μια και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κλείσει στελέχη του στη φυλακή. Είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός: «Ακολούθησε η ατιμωρησία. Ούτε ένας πολιτικός -και μιλώ κυρίως για τον δικό μας χώρο, διότι αυτό θα είχε αξία- δεν μπήκε φυλακή. Είπατε το 2007 ότι δεν νιώθω αλληλεγγύη για στελέχη μας που πλούτισαν. Αλλά η κυβέρνησή μας δεν δέχθηκε την πρόταση που έχω κάνει επανειλημμένως, να εξεταστεί ουσιαστικά το “πόθεν έσχες” όλων μας που περάσαμε από υπουργεία τα προηγούμενα χρόνια».

Στη συνέχεια, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου για αλαζονεία, πρόσθεσε: «Τα δυόμισι χρόνια μια μικρή ομάδα στελεχών γύρω από την ηγεσία λάμβανε τις αποφάσεις, τις οποίες καλούμαστε στη συνέχεια να στηρίξουμε με την ψήφο μας και με το πιστόλι στον κρόταφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου